Deze indrukwekkende film lanceerde 30 jaar geleden de carrière van Leonardo DiCaprio

Deze indrukwekkende film lanceerde 30 jaar geleden de carrière van Leonardo DiCaprio

Binnenkort is DiCaprio te zien in 'Killers of the Flower Moon', maar waar begon het allemaal voor hem?

Leonardo DiCaprio wordt gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie. Hij heeft in zijn carrière ook al veel samengewerkt met Hollywood-grootheden als Martin Scorsese, James Cameron en Quentin Tarantino. Op zijn 19e brak hij al door in een film met Robert De Niro.

Deze maand schittert DiCaprio weer in de nieuwe Martin Scorsese-film Killers of the Flower Moon. Dit wordt ook de derde film waarin DiCaprio naast Robert De Niro te zien is.

Van jongs af aan
DiCaprio begon al als jonge tiener met acteerwerk. Aan het begin van zijn carrière wilde hij eigenlijk al stoppen, omdat hij ruim anderhalf jaar geen werk wist te krijgen en bij 100 audities werd afgewezen. Zijn vader motiveerde hem om door te zetten, wat natuurlijk wijs was van hem.

Begin jaren 90 begon het werk namelijk binnen te stromen voor DiCaprio. Zo kreeg hij rollen in series als Parenthood, Roseanne en Growing Pains. In 1991 speelde hij in zijn eerste film Critters 3. Dit is een ervaring die de acteur liever wilde vergeten en deed hem besluiten om nooit meer zo'n soort rol te spelen.

This Boy's Life
In 1992 werd DiCaprio door Robert De Niro uitgekozen uit een shortlist van 400 jonge acteurs om samen met hem de hoofdrol te spelen in This Boy's Life. Zijn werk in deze film zette DiCaprio op de kaart en leidde tot zijn rol in What's Eating Gilbert Grape, waar hij een Oscar-nominatie voor kreeg.


De film vertelt het verhaal over de relatie tussen een opstandige tiener uit de jaren 50 en zijn gewelddadige stiefvader, gebaseerd op de memoires van schrijver en literatuurprofessor Tobias Wolff.

Killers of the Flower Moon
DiCaprio's volgende rol is die van Ernest Burkhart in Killers of the Flower Moon. De film vertelt het waargebeurde verhaal over de Osage-Indianen die in de jaren 20 op mysterieuze wijze zijn vermoord. Dit leidde tot een enorm onderzoek van de FBI waarbij J. Edgar Hoover betrokken werd.


De bijna drieënhalf uur durende film is vanaf 19 oktober te zien in de Nederlandse IMAX-zalen. Naast DiCaprio en De Niro zijn ook Lily Gladstone, Jesse Plemons, Brendan Fraser en John Lithgow deel van de cast.

NieuwsFilm

meest populair