Deze nieuwe tragikomedie wordt 'fantastisch' en 'grandioos' genoemd en is nu te zien

Deze nieuwe tragikomedie wordt 'fantastisch' en 'grandioos' genoemd en is nu te zien

Een groep vrienden die samenkomen voor het afscheidsfeestje van een stel terwijl ze elkaars prestaties in de gaten houden.

Lukas Nathrath is in Duitsland vooral bekend als acteur door zijn rollen in (middelmatige/slechte) televisieseries, maar liet met twee sterke kortfilms en nu zijn eerste langspeler zien dat hij wel degelijk smaak en visie heeft.

Letzter Abend schreef Nathrath samen met hoofdrolspeler Sebastian Jakob Doppelbauer. De film deed het onlangs erg goed op het Filmfestival van Locarno en ook op ons eigen IFFR.

Het verhaal
Lisa en Clemens zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk en verhuizen van Hannover naar Berlijn. Ze organiseren een afscheidsdiner, maar goede vrienden zeggen op het laatste moment af en in plaats daarvan staan er onverwachte gasten voor de deur.

Met een gemêleerd gezelschap in huis lopen de gemoederen hoog op en worden misverstanden, rivaliteit, en angsten zonder genade blootgelegd.

Ontspoord
In de trailer zien we dat er achter dit afscheidsdinertje van een groep jonge Duitsers veel geheimen schuilen; de gezellige avond loopt volledig uit de hand.


Letzter Abend is vanaf 5 oktober te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair