Elizabeth Berkley werd kapot gemaakt door 'Showgirls': hoe gaat het nu met haar?

Elizabeth Berkley werd kapot gemaakt door 'Showgirls': hoe gaat het nu met haar?

De regisseur vindt het onterecht dat Elizabeth Berkley niet meer aan de bak komt.

Sommige acteurs hoeven maar in een enkele film te verschijnen om wereldberoemd te worden. Helaas is ook het tegenovergestelde waar en is een flop genoeg om een punt te zetten achter je carrière. Hier weet Elizabeth Berkley alles vanaf.

Het leek erop dat Berkley een succesvolle carrière te wachten stond. Ze wist haar eerste echte grote rol te bemachtigen in de serie Saved By The Bell, waarin ze in maar liefst 75 episodes te zien is als Jessie Spano.

Iets anders
Dit deed ze vanaf 1989 t/m 1993, maar toen besloot NBC er de stekker uit te trekken. Berkley, destijds 23 jaar oud, vond dit echter wel een goed moment om voor serieuze films en rollen te gaan en kwam toen zo terecht bij Showgirls.

Deze film, de eerste NC-17 (No One 17 and Under Admitted) die een mondiale release kreeg, leek een grote kans te zijn voor Berkley. Niemand minder dan Charlize Theron maakte ook kans op de hoofdrol, maar uiteindelijk ging deze toch naar een enthousiaste en dolblije Berkley.

Flater
Theron zal hoogstwaarschijnlijk blij zijn dat zij niet tekende voor de film. Showgirls van onze eigen Paul Verhoeven werd namelijk met de grond gelijk gemaakt. Berkley 'won' de Razzie voor 'worst actress' en 'worst new star'. Ook gingen 'worst picture' en zelfs 'worst picture of the decade' naar Showgirls.



Verhoeven pakte de draad hierna wel weer op, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van Berkley. Zo zei de Nederlandse regisseur al eens eerder: "Het is onterecht hoe snel Hollywood Elizabeth aan de zijkant heeft gezet..."

Einde carrière
Berkley kreeg nooit meer echt een kans. Ondanks het feit dat ze nog kleine rolletjes wist te bemachtigen in CSI: Miami, Law & Order: Criminal Intent en The L Word, bleef het hierbij en hebben we sindsdien nog maar weinig van haar gehoord of vernomen.



Wie weet hoe het Theron was afgegaan als zij in Showgirls te zien zou zijn geweest. Theron heeft natuurlijk een behoorlijk succesvolle carrière, maar het is goed mogelijk dat een jonge Theron hetzelfde zou zijn overkomen als zij was uitgekozen voor de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair