Marvel-film 'Blade' lijkt verder in de problemen te raken: komt de film er nog wel?

Marvel-film 'Blade' lijkt verder in de problemen te raken: komt de film er nog wel?

De nieuwe Blade werd vier jaar geleden aangekondigd, maar moet nog steeds gemaakt worden.

Het is misschien moeilijk om te geloven, maar het is alweer vier jaar geleden dat Marvel Studios aankondigde dat Mahershala Ali Blade zou gaan spelen in een nieuwe film.

De film werd in de jaren erna geraakt door verschillende problemen. Zo vertrok de oorspronkelijke regisseur, en hebben meerdere scenaristen zich al gewaagd aan het script. De releasedatum werd hierdoor telkens verschoven.

Geplaagde productie
Volgens de laatste berichten zouden de opnames afgelopen juni beginnen in Atlanta, maar toen gingen de schrijvers plots staken. Blade was daarmee een van de eerste grote films die door de staking werd geraakt.

Een tijd terug werd ook al bekend dat Nic Pizzolatto (True Detective een nieuwe versie van het script zou schrijven. Eerdere schrijvers zijn Stacy Osei-Kuffour, Michael Starrbury en Beau DeMayo.

Weinig vertrouwen
Volgens World of Reel zou er nu wéér sprake zijn van een oppoetsbeurt. Volgens de site wordt de laatste versie van het script compleet onder handen genomen.



De Franse regisseur Yann Demange ('71) is nog steeds verbonden aan het project. Of acteurs Mia Goth, Delroy Lindo en Aaron Pierre nog hun opwachting zullen maken, is nog onbekend.

Eindelijk voor de camera's?
De voorlopige releasedatum voor Blade is 14 februari 2025. Dat is nog te halen, maar hangt voor een groot deel af van wanneer de acteursstaking voorbij is.

NieuwsFilm

meest populair