Mel Gibson over terugkeer in 'Mad Max'-films: "ik heb met hem gesproken"

Mel Gibson over terugkeer in 'Mad Max'-films: "ik heb met hem gesproken"

Zien we Mel Gibson terug in een nieuwe Mad Max-film?

Ruim 40 jaar geleden werd Mel Gibson wereldberoemd door zijn rol als Max Rockatansky in Mad Max. Inmiddels heeft Tom Hardy de rol van Max overgenomen en wordt er gewerkt aan meerdere vervolgen. Maar bestaat er een kans dat Gibson terugkeert naar de franchise? De acteur geeft antwoord.

In Mad Max uit 1979 speelt Gibson een politieagent die probeert te overleven met zijn vrouw en kind in een post-apocalyptische wereld. Maar als zijn familie vermoord wordt door een groep bikers is hij uit op wraak.

Vervolgen
Gibson keerde terug voor Mad Max 2 en Mad Max: Beyond Thunderdome en dat was het einde van de Mad Max-franchise. Maar regisseur George Miller kwam dertig jaar later ineens met een vervolg, Mad Max: Fury Road, met Tom Hardy in de hoofdrol.

Mad Max: Fury Road werd omarmd door fans en critici, kreeg meerdere Oscarnominaties en verschijnt regelmatig op lijstjes van beste film van deze eeuw. Inmiddels wordt er gewerkt aan Mad Max: Furiosa, een prequel over het personage van Charlize Theron.

Keert Mel Gibson terug?
Er wordt momenteel aan meerdere Mad Max-films gewerkt, zien we Mel Gibson in één van deze films terug? In een interview met The New Indian Express gaf de acteur een duidelijk antwoord: "Ik heb er met regisseur George Miller over gesproken, en ik was op een gegeven moment betrokken bij één van de projecten. Maar ik denk dat ik er nu te oud voor ben."



Gibson vindt zichzelf dus te oud om in een Mad Max-film te spelen. De kans lijkt dan ook klein dat we hem ooit nog in de franchise terug zullen zien.

Meer Mad Max-films
Tom Hardy heeft onlangs laten weten dat hij een contract heeft getekend om in nog 3 Mad Max-films te spelen. De eerste van deze vervolgen, Mad Max: The Wasteland, heeft nog geen verschijningsdatum.

Mad Max: Furiosa moet in mei 2024 in de bioscopen verschijnen en heeft rollen voor Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth.

NieuwsFilm

meest populair