Mad Max: Fury Road (2015)

THE FUTURE BELONGS TO THE MAD (all-caps One Sheet)

Spectaculaire actiefilm die eigenlijk één lange, spannende achtervolging is.
play

8,1 details

  • 120 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Australië
  • Verenigde Staten
120 Min Australië

Opgejaagd door zijn turbulente verleden, gelooft Mad Max dat de beste manier om te overleven, in eenzaamheid ligt. Toch voegt hij zich bij een groep, die door de Wasteland vluchten in een War Rig, bestuurd door een elitaire Imperator, Furiosa. Ze ontsnappen van een citadel, getiranniseerd door Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars gestolen is. Woedend, stuurt de krijgshuur al zijn bendes op hen af en achtervolgt hij hen in een Road War.

Alt titel
Mad Max 4
Regie
George Miller
Cast
Tom Hardy, Charlize Theron, Zoë Kravitz, Nicholas Hoult, Rosie Huntington-Whiteley, Danielle Riley Keough, Abbey Lee, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Angus Sampson, Josh Helman, Courtney Eaton, Richard Carter, John Howard, Iota.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 356.894.972
Release
15.05.2015
Release NL
14.05.2015
Release DVD
13.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: George Miller | Cast: Tom Hardy (Max Rockatansky), Charlize Theron (Imperator Furiosa), Nicholas Hoult (Nux), Hugh Keays-Byrne (Immortan Joe), Rosie Huntington-Whiteley (Splendid), Zoë Kravitz (Toast) e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2015

In 1979 maakt George Miller de cultfilm Mad Max, een actiefilm die gestructureerd is rondom autoachtervolgingen in een postapocalyptisch Australië. De film is succesvol genoeg voor een vervolg twee jaar later, Mad Max 2: The Road Warrior, dat nog altijd gezien wordt als één van de beste actiefilms ooit. Er volgt in 1985 nog een derde film: Mad Max Beyond Thunderdome. Dertig jaar later is er nu een reboot van de filmreeks, zoals dat tegenwoordig wel vaker gebeurt met materiaal uit de jaren tachtig. In tegenstelling tot vele soortgenoten is Mad Max: Fury Road niet alleen een waardige toevoeging aan het universum van het origineel, maar laat hij als actiefilm ook nog eens de hedendaagse concurrentie in het stof bijten.

Tom Hardy is de nieuwe 'Mad' Max Rockatansky, die in het postapocalyptische Australische woestijnlandschap zijn eenzame weg zoekt. Flitsen van visioenen openbaren een naar verleden waarin hij een jong meisje niet kon redden, mogelijk zijn dochter. In de proloog wordt hij gevangen genomen door vreemde witte mannetjes in dienst van tiran Immortan Joe, die een samenleving en religie rond zijn persoon heeft kunnen bouwen omdat hij in de barre droogte controle over het enige water in de weide omtrek heeft. Charlize Theron is Furiosa, een van Joes kapiteins die in een vrachtwagen met water wegvlucht voor zijn heerschappij en zijn 'broedvrouwen' met zich meeneemt. Max raakt betrokken bij de achtervolging op Furiosa door het leger van Immortan Joe en slaagt erin zich bij Furiosa aan te sluiten.

videotrailers & clips

alle artikelen (100)

Mad Max: Fury Road Nieuwsberichten

Mad Max: Fury Road

acties