Eerste recensies 'The Exorcist: Believer': zo goed als het origineel of een enorme tegenvaller?

Eerste recensies 'The Exorcist: Believer': zo goed als het origineel of een enorme tegenvaller?

Na jaren is er een nieuw vervolg op The Exorcist, de moeder der bovennatuurlijke horrorfilms.

Sinds The Exorcist uit 1973 verschijnen er jaarlijks vele films over het uitdrijven van de duivel uit een mensenlichaam. Dit jaar zagen we bijvoorbeeld The Pope's Exorcist met Russell Crowe. Vanaf vandaag kun je naar de bioscoop voor The Exorcist: Believer, een vervolg op de originele film.

Nu zijn de eerste recensies online verschenen voor The Exorcist: Believer van David Gordon Green, die eerder verantwoordelijk was voor de recente Halloween-trilogie. Heel hoopvol klinken die recensies helaas niet.

Zwakke score
Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes komt Believer niet verder dan 23 procent na 86 recensies, die op het moment van schrijven zijn opgenomen. En dat is natuurlijk wel erg laag.

De score is vooralsnog nog hoger dan de eerdere vervolgfilms Exorcist II: The Heretic (9%) en Exorcist: The Beginning (10%). The Exorcist III (58%) en Dominion: Prequel to the Exorcist (30%) scoorden iets hoger. De serie The Exorcist deed het zelfs veel beter met 89%. De originele film staat op 78%.

Veelbelovende start
"Na een veelbelovende start wordt de zesde film in een franchise die vijftig jaar geleden al had moeten stoppen, absoluut onuitstaanbaar," aldus Johnny Oleksinski van New York Post.


"Als een prima uitgevoerde horrorfilm brengt deze de Exorcist-franchise in ieder geval terug op respectabel terrein, maar er was ruimte voor iets veel beters," aldus de positievere Olly Richards van Empire Magazine.

Geen richting
"Totdat iemand een nieuwe manier kan bedenken om bezetenheid of de strijd tegen bezetenheid weer te geven, gaat deze franchise nergens heen," aldus Mick LaSalle van San Francisco Chronicle.


"De oorspronkelijke releasedatum van deze film werd verplaatst vanwege de concertdocumentaire van Taylor Swift. Het is jammer dat ze niet elke week een nieuwe film lanceert," aldus Jordan Hoffman van The Messenger.

NieuwsFilm

meest populair