Dé A24-topper van het jaar: 'Past Lives' nu te zien in de Nederlandse bioscopen

Dé A24-topper van het jaar: 'Past Lives' nu te zien in de Nederlandse bioscopen

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. '

Distributie- en productiehuis A24 levert al sinds 2012 veel interessant filmwerk af bij een alsmaar groeiend publiek. De meeste films daarvan zijn niet voor iedereen, maar soms zitten er grote klappers bij de A24-lineup, denk hierbij aan Moonlight en Everything Everywhere All at Once, die de potentie hebben om één van de belangrijkste films van het jaar te worden. Past Lives heeft die potentie.

Het regiedebuut van de Zuid-Koreaans-Canadese toneelschrijfster Celine Song werd de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar en de kans is groot dat de film behoorlijk wat Oscarnominaties in de wacht zal slepen.

Verhaal
Nora en Hae Sung, twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora's familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet.

Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

Prachtig
In de trailer zien we dat dit een heerlijk gedraaide en schitterende vertelling gaat worden waar de hoofdacteurs heel veel met elkaar converseren en ons, in een kleine twee uur, meenemen in hun boeiende levens. Voor fans van LinklaterAllen en Baumbach is dit een absolute must-see.


Past Lives is vanaf 5 oktober overal te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair