Moonlight (2016)

This is the story of a lifetime.

De zoektocht naar identiteit in drie fasen van een moeilijk leven.
play

8,3 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

Driedelig narratief dat draait om de kindertijd, pubertijd en de volwassentijd van een Afro-Amerikaanse man die overleeft in Miami’s drugsverslaafde binnenstad.

Regie
Barry Jenkins
Cast
Mahershalalhashbaz Ali, Naomie Harris, Janelle Monáe, Andre Holland, Trevante Rhodes, Ashton Sanders, Alex R. Hibbert, Jharrel Jerome, Shariff Earp, Edson Jean, Duan Sanderson, Jaden Piner, Patrick Decile, Kamal Ani-Bellow, Keomi Givens, Rudi Goblen, Herman 'Caheei McGloun, Eddie Blanchard.
Release
21.10.2016
Release NL
26.01.2017
Release DVD
25.05.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Barry Jenkins | Cast: Ashton Sanders (Chiron), Mahershala Ali (Juan), Naomie Harris (Paula), Janelle Monáe (Teresa), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2016

Het Oscarcircus ontving afgelopen jaren felle kritiek vanwege het gebrek aan etnische diversiteit, maar de editie van 2017 blijkt minder eenzijdig. Onder de genomineerden vinden we diverse kanshebbers met een overwegend donkere vertegenwoordiging voor én achter de camera; van wat grotere producties als Fences en Hidden Figures tot kleinschaliger drama als Loving en Moonlight. Met acht nominaties valt die laatste het meest in de smaak bij de Academy. Niet ten onrechte, want Barry Jenkins' identiteitvormingsdrieluik is een bescheiden tour de force. Hoewel de arthouselieveling bepaalde clichés omtrent de 'zwarte ervaring' niet vermijdt, is de vorm waarin die beeldvorming gegoten wordt allesbehalve alledaags.

Chiron is een introverte jongen in een verpauperde wijk van Miami, geplaagd door een weinig rooskleurig leven. Zijn moeder is een drugsverslaafde en hij is voortdurend slachtoffer van pesterij. Jenkins introduceert hem in drie bepalende hoofdstukken in zijn leven: als kind onder de bijnaam 'Little', als puber onder zijn eigen naam en als volwassene onder de naam 'Black'. Elk hoofdstuk herdefinieert zijn identiteit, gestuurd door zijn omgeving, maar ook door zijn eigen wensen en angsten.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Moonlight Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Moonlight

acties