5 LHBT films die je nu kunt streamen voor pride month

De maand Juni is Pride month. Hier een lijst met de top 5 LHBTI+ films die je nu gewoon kunst streamen.

Zoe van Leeuwen 31 mei 2022 12:56 in Algemeen
De maand Juni is Pride month. Hier een lijst met de top 5 LHBTI+ films die je nu gewoon kunt streamen.

Moonlight (2016)
Regie: Barry Jenkins | Cast: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes | Waar te kijken: Apple Tv & Prime Video


In de film zien we drie fases uit het leven van Chiron. Een homoseksuele zwarte jongen die opgroeit in een van de ruigste wijken van Miami. In de film zie je hem als kind, tiener en volwassene worstelen met zijn geaardheid, mannelijkheid en zijn drugsverslaafde moeder. Moonlight is bekroond met de Oscar voor beste film.

Call me by your name (2017)
Regie: Luca Guadagnino | Cast: Thimothee Chalamet, Armie Hammer, Micheal Stuhlbarg| Waar te kijken: Apple Tv & Videoland


Elio woont met zijn familie ergens in Noord-Italië. Tijdens de zomer van 1983 trekt de Amerikaanse student Oliver tijdelijk bij hen in. De twee worden ondanks het aanzienlijke leeftijdsverschil verliefd op elkaar en samen beleven ze een onvergetelijke zomer vol muziek, lekker eten en romantiek.

Portrait of a lady on fire (2019)
Regie:Céline Sciamma | Cast: Noémie Merlant, Adèle Haenel
| Waar te kijken: Netflix & Prime Video


Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Marianne werkt stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Carol (2015)
Regie: Todd Hayness| Cast: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson| Waar te kijken: Videoland


Carol, gebaseerd op het boek 'The Price of Salt' van 'The Talented Mr. Ripley'-schrijver Patricia Highsmith, gaat over de liefdesrelatie tussen twee compleet verschillende vrouwen in het New York uit de jaren 50. De rijke en ongelukkig getrouwde Carol (Blanchett) valt voor de 20 jarige Therese die werkt in een warenhuis.

Blue is the warmest color (2013)
Regie: Abdellatif Kechiche| Cast: Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux, Jérémie Laheurte| Waar te kijken: Apple TV & Prime video


Adèle's leven verandert wanneer ze Emma ontmoet, een jonge vrouw met blauw haar, die haar in staat zal stellen het verlangen te ontdekken en zich te doen gelden als vrouw en als volwassene. Ten overstaan van anderen groeit Adèle, zoekt zichzelf, verliest zichzelf en vindt zichzelf uiteindelijk terug door liefde en verlies. Een film over zelfontdekking en -acceptatie.

NieuwsFilm