Netflix onthult trailer van waargebeurde en unieke moordzaak 'The Devil on Trial'

Netflix onthult trailer van waargebeurde en unieke moordzaak 'The Devil on Trial'

Er is al eens een film over gemaakt maar nu komt de streamingdienst met een documentaire.

Niet alle Netflix-films (en series) worden altijd even goed onthaald, maar menig abonnee is het er wel mee eens dat de meeste documentaires van de streaminggigant wel goed in elkaar steken. Dat lijkt ook weer het geval te zijn met The Devil on Trial, waar nu de eerste trailer van is opgedoken.

Deze documentaire gaat over het vreemde maar waargebeurde verhaal van het beroemde Amerikaanse moordproces genaamd de 'Demon Murder Trial'. Dit was een uniek proces, waarin demonische bezetenheid voor de eerste en enige keer in de geschiedenis als verdediging werd gebruikt.

Verhaal
Zo zien we in de trailer beelden van de 11-jarige David Glatzel, die beweert bezetten te zijn geweest door de duivel. Na meerdere vreemde gebeurtenissen besluiten zijn ouders te gaan voor exorcisme. Zij vragen zelfs de hulp aan van het beroemde koppel Edward en Lorraine Warren, de bekende paranormale onderzoekers.

De Glatzel-familie zegt dat David na meerdere dagen 'gereinigd' werd en dat de duivel uit zijn lichaam vluchtte om vervolgens het lichaam van Arne Cheyenne Johnson over te nemen. Enkele maanden nadat dit gebeurd zou zijn pleegde laatstgenoemde een afgrijselijke moord.

Nieuwe film
Hier werd al eerder een film over gemaakt in 2021, namelijk The Conjuring: The Devil Made Me Do It. Netflix komt nu dus met de documentaire The Devil on Trial. Heel erg lang hoeven we hier niet op te wachten. Deze zal vanaf 17 oktober op de streamingdienst te zien zijn.

Bekijk de trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair