Moordmysterie in het filmhuis: 'Medusa Deluxe' vanaf deze week te zien

Moordmysterie in het filmhuis: 'Medusa Deluxe' vanaf deze week te zien

Met vurige dialogen en hier en daar een dosis paniek raakt iedereen betrokken in de zoektocht naar antwoorden in dit explosieve maar komische moordmysterie.

Niet vaak kiezen debuterende filmmakers een genrefilm als hun eerste film. Engelsman Thomas Hardiman durfde het toch aan en leverde vorig jaar met Medusa Deluxe een behoorlijk spectaculair eerste werk af.

De cast bestaat uit voornamelijk bekende 'bijrol-koppen' die eindelijk eens hun tanden kunnen zetten in een stevige film met veel actie en drama.

Het plot
Een gemeenschap waarin de fixatie voor haar grenst aan het obsessieve wordt gespleten door wantrouwen als één van hen om het leven wordt gebracht. Gedurende één nacht maken we kennis met een rijke diversiteit aan kleurrijke en excentrieke personages.

Paranoia heerst wanneer een moord wordt gepleegd tijdens een lokale kapperscompetitie. In een mist van haarlak en te midden van de wildste haarsculpturen beschuldigt het levendige gezelschap van strijdlustige kappers, modellen en juryleden elkaar van moord maar ook van slechte smaak.

Lust voor het oog
In de trailer valt voornamelijk het prachtige camerawerk van cinematograaf Robbie Ryan (Poor Things, The Favourite), die zijn camera soepel door het doolhof van de evenementenhal laat zweven langs de vele spiegels, felle tinten en buitenissige kapsels; een zeer interessante debuutfilm van de jonge Brit.


Medusa Deluxe is vanaf 12 oktober te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair