Medusa Deluxe

Medusa Deluxe (2022)

Unieke mix van humor, conflict en misdaad binnen de Britse wereld van haute coiffure.
play

6,0 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigd Koninkrijk
101 Min Verenigd Koninkrijk

Een gemeenschap waarin de fixatie voor haar grenst aan het obsessieve wordt gespleten door wantrouwen als een van hen om het leven wordt gebracht. Gedurende één nacht maken we kennis met een rijke diversiteit aan kleurrijke en excentrieke personages. Paranoia heerst wanneer een moord wordt gepleegd tijdens een lokale kapperscompetitie. In een mist van haarlak en te midden van de wildste haarsculpturen beschuldigt het levendige gezelschap van strijdlustige kappers, modellen en juryleden elkaar van moord maar ook van slechte smaak.

Regie
Thomas Hardiman
Cast
Luke Pasqualino, Clare Perkins, Kae Alexander, Darrell D'Silva, John Alan Roberts, Mitesh Soni, Lilit Lesser, Kayla Meikle, Debris Stevenson, Heider Ali, Harriet Webb, Nicholas Karimi, Anita-Joy Uwajeh, Logan Porter, James Porter, Estelle Digridi, Victory Pearl Maburutse, Michelle Parker.
Release
08.06.2023
Release NL
12.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Hardiman | Scenario: Thomas Hardiman | Cast: Clare Perkins (Cleve), Anita-Joy Uwajeh (Timba), Kayla Meikle (Divine), Kae Alexander (Inez), Harriet Webb (Kendra), Darrell D'Silva (Rene), Luke Pasquilino (Angel), Heider Ali (Gac), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2022

De ambitie van debuterend filmmaker Thomas Hardiman rijkt haast net zo ver als de elkaar de tent uit vechtende haarkunstenaars die hij portretteert. In wat aandoet als één lange take belanden we in het vervreemdende gekissebis van concurrerende kappers die proberen te achterhalen wie van hen een collega om heeft gebracht. Op wrede doch toepasselijke wijze: door het slachtoffer te scalperen.

In een regionale competitie draait het om de vraag wie binnen de haute coiffure de prijs in de wacht sleept voor beste experimentele kapsel. Als we de grote mond van kapper Cleve mogen geloven dan is zij een van de kanshebbers. De kappers zijn opgesloten in de kleed- en kapkamers van het complex, wachtend op de verhoren van de politie. We belanden middenin het conflict, met een minimum aan introductie.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Medusa Deluxe Nieuwsberichten