'Anatomy of a Fall', de grote winnaar op Cannes, vanaf nu in Nederlandse bioscopen

'Anatomy of a Fall', de grote winnaar op Cannes, vanaf nu in Nederlandse bioscopen

Na de dood van haar echtgenoot moet een schrijfster bewijzen dat zij onschuldig is.

In mei won Justine Triet met haar film Anatomy of a Fall de grootste prijs op het grootste filmfestival ter wereld: de Gouden Palm op Cannes.

Onlangs ontstond er nog een 'relletje', omdat de film Le Pot-au-Feu door het Franse Academy Award-committee werd verkozen als Oscar-inzending in plaats van Anatomy of a Fall. Het gerucht gaat dat dit deels komt omdat Triet zich behoorlijk kritisch over de Franse overheid heeft uitgelaten in publieke speeches. Om de films met elkaar te vergelijken zullen we nog tot 7 december moeten wachten; dan komt Le Pot-au-Feu naar de Nederlandse bioscopen.

Synopsis
Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd.

Was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed.

Slowburner
In de trailer zien we dat dit een vrij traag, maar uiterst boeiende en zeer realistische thriller gaat worden met een fantastische hoofdrol voor Sandra Hüller; 'courtroom drama' op zijn allerbest.


Anatomy of a Fall is vanaf 12 oktober overal te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair