Edward Furlong: Van 'Terminator 2'-sensatie tot een leven vol tegenslagen

Edward Furlong: Van 'Terminator 2'-sensatie tot een leven vol tegenslagen

Het jochie wist hoge ogen te gooien in de nodige blockbusters maar kon niet omgaan met alle aandacht.

Vandaag de dag lopen er genoeg acteurs rond in Hollywood die doorbraken als kindsterretjes, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Soms is de druk simpelweg te groot of kunnen ze niet omgaan met het succes en het geld. Dit geldt helaas ook voor Edward Furlong.

Toen Furlong nog maar een tiener was had hij helemaal geen ambitie om acteur te worden. Hij werd echter zelf benaderd door de beroemde casting director Mali Finn. Laatstgenoemde werkte aan talloze blockbusters, zoals o.a. Mission: Impossible, Titanic en Avatar.

Talent
Finn was op zoek naar een jonge acteur om John Connor te spelen in Terminator 2: Judgement Day en vond Furlong perfect voor de rol. Ondanks het feit dat het jongetje nog helemaal geen ervaring had, zag Finn direct zijn talent.

Dat niet alleen. Finn was overtuigd dat de destijds 13-jarige Furlong het wel zou kunnen redden naast Hollywood-'heavyweight' Arnold Schwarzenegger. Dit bleek ook het geval te zijn. Furlong werd overladen met complimenten en prijzen voor zijn rol in de blockbuster.

Glansrijke carrière
Enkele jaren later scoorde Furlong wederom een grote rol, deze keer in de sterk onthaalde American History X. Opnieuw werd de jonge acteur geprezen voor zijn prestatie. De nodige filmcritici zeiden dan ook dat hem een mooie carrière stond te wachten. Helaas mocht dit niet zo zijn...



Furlong wist niet goed om te gaan met het sterrenleven en raakte de weg kwijt. Op 15-jarige leeftijd kreeg hij een relatie met de 29-jarige Jackie Domek, maar lang duurde dit niet. Nadat de twee uit elkaar gingen werd de acteur verslaafd aan alcohol en drugs.

Problemen
Zijn filmcarrière raakte vervolgens in het slop, grotendeels vanwege zijn verslavingen maar ook in zijn privéleven liep het allesbehalve lekker. In 2006 trouwde hij met Rachael Bella, maar in 2009 besloten ze een punt te zetten achter hun huwelijk.



Hetzelfde jaar kreeg hij weer een relatie met Rachael Kneeland, maar het duurde niet lang voordat Furlong werd gearresteerd voor de mishandeling van vriendin. Daarop volgden diverse arrestaties, wederom wegens mishandeling en overtredingen van contactverboden.

Einde
Hoewel hem een mooie carrière leek te wachten is hier nog maar bijzonder weinig van over. Ondanks het feit dat Furlong wel nog acteert, moet hij voornamelijk genoegen nemen met kleine rolletjes in onbekende films.

NieuwsFilm

meest populair