De vreemde reden achter Sam Rockwells ontslag uit Ridley Scotts 'G.I. Jane'

De vreemde reden achter Sam Rockwells ontslag uit Ridley Scotts 'G.I. Jane'

De acteur had geen zin om midden in de nacht te gaan snorkelen...

Sam Rockwell is al jarenlang een grote naam in Hollywood. De acteur wist hoge ogen te gooien in diverse films. Menig regisseur wil dan ook maar wat graag met hem samenwerken maar een beroemde filmmaker ontsloeg de acteur voor een bizarre reden.

Rockwell, o.a. bekend van pareltjes als The Green Mile, Moon en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, zou normaal gesproken ook te zien zijn geweest in GI Jane. Hij had hier zelfs voor getekend en was al begonnen aan het project, maar hij weigerde mee te doen aan een activiteit.

Opnames
Deze blockbuster werd gemaakt door Ridley Scott. De hoofdrol is weggelegd voor Demi Moore, maar ook Viggo Mortensen en Anne Bancroft spelen erin mee. Toen zij allemaal samen moesten gaan snorkelen midden in de nacht weigerde Rockwell mee te gaan.

Zo zegt de acteur: "Ik gaf ze geen alternatief, omdat ik geen zin had om te duiken. Oké, ik zou het niet erg vinden op dit in de Bahama's te doen, maar ik had geen zin om midden in de nacht, om drie uur om precies te zijn, het water in te gaan".

Afscheid
Hier was Scott niet van gediend. Hij ontsloeg de acteur hierna dan ook meteen. Rockwell vervolgt: "Ja, ik ben ontslagen, maar ergens ben ik ook uit mijn eigen opgestapt. Ze wilden dat ik ging duiken, maar dit stond niet in mijn contract. Ik weigerde dit dan ook".



"Ergens vind ik dit natuurlijk wel jammer. Ik wilde de film graag maken. Ik vond het gaaf om met Ridley Scott te kunnen werken en ik kon het goed vinden met het hele team. We waren samen al twee weken op Navy Seals-bootcamp gegaan, dus ik had iedereen leren kennen".

Flop
Ondanks het feit dat Scott heel wat mooie films heeft geleverd, hoort GI Jane hier niet bij. Dit was een behoorlijke flop.



Niet alleen vonden filmcritici en de 'gewone bioscoopgangers' hier niet veel aan, aan de box-office bracht de blockbuster ook maar 48 miljoen dollar op tegenover een budget van 50 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair