Deze iconische parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze iconische parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Iedereen zou 'Erin Bronckovich' van Steven Soderbergh echt een keertje moeten zien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Erin Bronckovich van regisseur Steven Soderbergh, die je kunt kennen van Oceans Eleven en Logan Lucky.

Erin Bronckovich
De dramafilm uit 2000 heeft een hoofdrol Julia Roberts. Bijrollen gingen naar onder meer Albert Finney, Conchata Ferrell en David Brisbin. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (85%): "Erin Brockovich maakt optimaal gebruik van het aanzienlijke talent en de aantrekkingskracht van Julia Roberts en overwint een aantal karakter- en plotproblemen om een ??slim, doordacht en grappig juridisch drama af te leveren."

Reacties
"Steengoede film waarin drama afgewisseld wordt met wat fijne humor, maar zonder dat de ernst van het dramatische thema daarom genegeerd wordt. De karaktervolle recht-voor-de-raap Erin Brockovich vond ik een geweldig personage; de single moeder die het hard heeft om de eindjes aan elkaar te knopen is vandaag nog meer een herkenbaar type dan 20 jaar terug.," schreef Filmkriebel op Moviemeter.



Tarkus schreef op Moviemeter: "Prachtige film is dit. Het verhaal, waar gebeurt trouwens, wordt zeer goed en geloofwaardig gebracht. Dit is een Julia Roberts in topvorm, ik persoonlijk vind het een van haar beste rollen die ze tot nu toe heeft gespeeld. Ook Albert Finney is uitstekend als Erin's baas."

Op Netflix
De $51 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $256 miljoen op aan de Box Office. Erin Bronckovich won zelfs een Oscar voor beste actrice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: Erin Brockovich is een gescheiden moeder met drie kleine kinderen die alles op alles zet om haar gezin te kunnen onderhouden. Als Erin een baan heeft gevonden bij een advocatenkantoor, komt ze erchter dat een groot bedrijf het drinkwater vervuilt door het lozen van gif. Ze wil er een zaak van maken, maar in eerste instantie neemt niemand haar serieus.

NieuwsFilm

meest populair