Damien Chazelle en Quentin Tarantino over favoriete oorlogsfilm: "dit is cinema op zijn best"

Damien Chazelle en Quentin Tarantino over favoriete oorlogsfilm: "dit is cinema op zijn best"

De twee regisseurs vinden Nolans 'Dunkirk' een meesterwerk en geef ze eens ongelijk.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Christopher Nolan. De wereldberoemde regisseur is namelijk helemaal weg van Damien Chazelle's First Man, maar nu blijkt dat laatstgenoemde ook een grote fan is van Nolans werk.

Chazelle, die al eerder hoge ogen wist te gooien met Whiplash en La La Land, bracht in 2018 First Man uit. Hierin is Ryan Gosling te zien als Neil Armstrong. Nolan heeft, net zoals de nodige filmfanaten, van deze film genoten.

Reactie
Zo zei de filmmaker: "Deze blockbuster is meesterlijk in elkaar gezet. Het ziet er allemaal fantastisch uit". Nolan zal First Man wel echt een goede film vinden, maar het zal natuurlijk ook wel helpen om zich positief uit te laten over deze film nadat Chazelle Nolans Dunkirk de hemel in prees.

Chazelle zei namelijk het volgende over Dunkirk toen deze in 2017 uitkwam: "Deze film voelt als muziek aan. Alle beelden lopen moeiteloos en perfect over in het volgende shot. Het is echt grandioos".

Meer
Hij is niet de enige geliefde regisseur die lovend is over Nolans Dunkirk. Niemand minder dan Quentin Tarantino kwam met een soortgelijke reactie. Zo zei de Pulp Fiction-regisseur al eerder: "'Dunkirk' behoort in mijn top 10 films sinds 2010. Ik heb hem drie keer gezien en zet hem op de tweede plek".



Tarantino gaat verder: "Het komt niet vaak voor dat ik zo enthousiast ben over een recente film. Dit is gewoon Nolan op zijn best. Dit is eens geen Gotham of science-fiction. Hij toont hier gewoon aan dat hij een fantastische regisseur is".

Kijken
Mocht je interesse hebben in Dunkirk, deze staat op HBO Max en Pathé Thuis. Bekijk hieronder nog eens de trailer van Nolans pareltje, dat op Rotten Tomatoes een hele mooie 92%. Op IMDb staat de blockbuster weer op een sterke 7,8.



NieuwsFilm

meest populair