Idris Elba werd door niemand herkend in deze grote scifi-film

Idris Elba werd door niemand herkend in deze grote scifi-film

Elba werd ondergedompeld in make-up voor de rol van Krall in 'Star Trek Beyond'.

Het is tegenwoordig heel normaal als een acteur die normaal gesproken zeer herkenbaar is, wordt ondergedompeld in make-up en protheses om in hun rollen te verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan Colin Farrell in The Batman of Christian Bale in Vice. In scifi-films komt dit nog vaker voor vanwege de vele buitenaardse wezens die in dit genre voorkomen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeldIdris Elba in Star Trek Beyond.

Elba speelde de rol van de vijandige Krall in Star Trek Beyond. Hiervoor werd hij compleet onherkenbaar gemaakt en was hij heel kort te zien zonder make-up.

Casting
Elba nam de rol van Krall aan omdat hij nog nooit eerder zo'n soort personage had gespeeld. Hij vertelde destijds het volgende over wat het personage voor hem interessant maakte: "Ik denk dat 'Star Trek' er trots op is dat het behoorlijk klassiek is als het om schurken gaat, daar bestaat geen twijfel over."

"Maar in deze versie van de film zit daar een iets andere wending aan. Het is een behoorlijk interessante reis, die volgens mij baanbrekend is voor de franchise. Maar het houdt nog steeds vast aan de toon 'klassieke slechterik is een klassieke slechterik'."

Oorsprong
Krall was een menselijke hoge officier bij de MACO-organisatie genaamd Balthazar M. Edison. Na de oprichting van de Federatie werd MACO opgenomen in Starfleet en kreeg Edison de Starfleet-rang van Kapitein. In 2163 werd hij benoemd tot commandant van de USS Franklin.


De Franklin crashte na een jaar op de planeet Altamid. Krall en zijn bemanning voelden zich aan hun lot overgelaten door de Federatie, waardoor ze uit waren op wraak. Edison en zijn bemanning wisten hun levensspan middels buitenaardse technologie te verlengen, maar kregen daardoor een reptiel-achtige vorm.

Make-up
Star Trek Beyond zat vol met personages die de benodigde make-up op hadden om ze tot leven te wekken. Make-up-artiest Joel Harlow was verantwoordelijk voor alle make-up en haarstyling in de film en kreeg hier ook een Oscar-nominatie voor.


Benieuwd naar de film? Je bekijkt Star Trek Beyond nu op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair