Nieuwe film 'The Shrouds' van 'body horror-koning' David Cronenberg met topacteurs komt eraan

Nieuwe film 'The Shrouds' van 'body horror-koning' David Cronenberg met topacteurs komt eraan

Cronenbergs 'The Shrouds' is 'zijn meest persoonlijke film' en gaat over het overlijden van zijn overleden vrouw

Cinematisch grootmeester David Cronenberg heeft in een recordtempo van vier weken zijn nieuwe film The Shrouds opgenomen.

Oorspronkelijk zou de productie afgelopen maart al zijn begonnen, maar casting-problemen leidden tot kleine vertragingen. Léa Seydoux werd vervangen door Diane Kruger. Ze speelt samen met Vincent Cassel en Guy Pearce in de film.

Synopsis
Karsh, een innovatieve zakenman en rouwende weduwnaar, bouwt een nieuw apparaat om contact te maken met de doden in een lijkwade. Dit begrafenisinstrument, geïnstalleerd op zijn eigen ultramoderne, maar controversiële begraafplaats, stelt hem en zijn cliënten in staat om hun specifieke overleden dierbare in 'realtime' te zien ontbinden.

De revolutionaire onderneming van Karsh staat op het punt door te dringen tot de internationale mainstream wanneer verschillende graven op zijn begraafplaats worden vernield en bijna vernietigd, waaronder die van zijn vrouw.

Laatste werk
Ondanks zijn hoge leeftijd (80) blijft Cronenberg maar gaan; vorig jaar maakte hij nog Crimes of the Future samen met Léa Seydoux, Kristen Stewart en Viggo Mortensen.


Crimes of the Future is nu te zien via Pathé Thuis en Amazon Prime.

NieuwsFilm

meest populair