Alfonso Cuarón kon één ambitie voor 'Gravity' niet waarmaken

Alfonso Cuarón kon één ambitie voor 'Gravity' niet waarmaken

Hij bevestigde onlangs de bestaande geruchten dat hij inderdaad had overwogen de film in de ruimte op te nemen.

Er wordt al jaren over de film Gravity geroddeld. Het zou namelijk zo zijn dat regisseur Alfonso Cuarón zijn sci-fi thriller écht in de ruimte had willen opnemen.

Met tien Oscar-nominaties, waarvan er zeven (!) werden verzilverd, maakte Gravity in 2013 al een behoorlijke indruk bij het publiek, maar de Mexicaanse regisseur had zijn ruimtereis eigenlijk nóg indrukwekkender willen maken.

Geld en Sandra
Recent sprak Cuarón met het Britse filmmagazine Empire over zijn film en gaf de twee grootste factoren waarom het uiteindelijk niet gebeurde:

'[Geld] was nummer één. Nummer twee, en datgene wat het hele gesprek doodde, was Sandra [Bullock]. Omdat Sandra al twee vliegtuigongelukken had gehad. Niet één, maar twee. Voor haar is vliegen een groot offer. En voor haar was het idee om in een raket te stappen of iets dergelijks een nee-nee, weet je?'

Huzarenstukje
Ondanks dat hij uiteindelijk toch niet de ruimte is ingeschoten met zijn cast en crew, heeft Cuarón een behoorlijk knap stukje filmwerk weten te maken op aarde; zeker als je bedenkt dat Gravity alweer een tien jaar oude productie is.


Gravity is nu te zien bij Pathé Thuis en Amazon Prime.

NieuwsFilm

meest populair