'Suro': retespannende Spaanse thriller nu in de Hollandse bioscopen

'Suro': retespannende Spaanse thriller nu in de Hollandse bioscopen

Elena en Ivan staan op het punt hun eerste kind te krijgen en besluiten de stad te verlaten en naar het platteland te verhuizen om de kurkplantage te resetten.

Het Spaanse woord voor 'kurk'? Suro. Dit verre van kurkdroge drama ging vorig jaar al in première, maar is nu eindelijk ook op de grote schermen in Nederland te zien.

Regisseur Mikel Gurrea durfde het na dertien jaar kortfilms maken eindelijk aan om de twee uur aan te tikken.

Synopsis
Architect Helena en haar man Ivan besluiten Barcelona te verlaten om een nieuw leven te beginnen op het platteland. Daar heeft de zwangere Helena een huis geërfd dat ze van plan is te restaureren. Met hulp van een team van lokale bewoners wil het idealistische stel het bijbehorende kurkeikenbos gaan exploiteren.

Vanaf het begin focust Helena zich op het huis, terwijl Ivan zich met volle overgave in de kurk ('suro') verdiept. Enthousiast springt hij in zijn nieuwe rol en probeert als een gelijke met de werkers op te trekken. Als Helena een andere kijk blijkt te hebben op hoe een en ander geleid moet worden, komt hun relatie steeds meer onder druk te staan.

Spanning
In de trailer zien we dat dit een spannend drama met thriller-elementen gaat worden die een visueel spel speelt met zonlicht afgewisseld met grijze lucht.


Suro is vanaf 19 oktober overal in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair