Martin Scorsese over het gezeur over de lange speelduur van 'Killers of the Flower Moon'

Martin Scorsese over het gezeur over de lange speelduur van 'Killers of the Flower Moon'

De regisseur vindt dat zijn film maar ook cinema in het algemeen meer respect verdient.

Martin Scorsese heeft al heel wat pareltjes geleverd, waardoor menig filmfanaat niet kan wachten op Killers of the Flower Moon. Sommige mensen hebben echter een probleem met de lange speelduur van de blockbuster. De regisseur bijt nu van zich af.

Killers of the Flower Moon, die later deze maand te zien zal zijn, duurt maar liefst 3 uur en 26 minuten. De film is dan ook bijna even lang als Scorsese's vorige film, The Irishman, die 3 uur en 29 minuten lang was. Hier kwam destijds ook al kritiek op.

Kritiek
Scorsese komt nu voor zijn nieuwe film op en zegt het volgende: "Was het mijn intentie om een blockbuster te maken? Nee, dit is een film, die je eigenlijk moet zien op het grootste scherm. Dat is niet altijd het geval geweest voor al mijn films. Soms is het goed of interessant om deze op een kleiner scherm te zien".

"'Killers' kan je kijken op een televisie, maar om er echt in op te kunnen gaan moet je voor het grote scherm gaan en er echt voor gaan zitten. Ik heb sommige mensen horen zeggen dat drie uur te lang is, maar kom op. Er zijn behoorlijk wat mensen die gewoon vijf uur achter een tv gaan zitten".

Respect
Volgens Scorsese is het ook een kwestie van respect. Zo vervolgt hij: "Er zijn veel mensen die graag naar het theater gaan en kijken naar acteurs gedurende 3, 4 uur. Er zijn dan echte mensen op het podium die acteren".



"Dat moet je niet negeren. Dat verdient respect. Films zijn niet anders in dat aspect. Cinema verdient ook respect". Recentelijk zei de geliefde regisseur nog dat hij vreesde voor de toekomst van de bioscoop. Dat artikel is hier terug te lezen.

NieuwsFilm

meest populair