Jennifer Lopez dumpte filmrol die Salma Hayek groot maakte en koos voor slappe thriller

Jennifer Lopez dumpte filmrol die Salma Hayek groot maakte en koos voor slappe thriller

Uiteindelijk bleef Lopez met lege handen achter, terwijl Hayek wereldberoemd werd.

Het komt wel vaker voor dat acteurs een rol aan zich voorbij laten gaan waar ze later spijt van krijgen. Niemand minder dan Jennifer Lopez zal zich ook wel voor de kop slaan i.v.m. de volgende filmrol waarmee een andere actrice juist bekend werd.

Het gaat hier om Salma Hayek, die al in heel wat films hoge ogen wist te gooien. Haar bekendste film is waarschijnlijk toch wel Frida, waarvoor ze in de huid kruipt van de wereldberoemde artiest Frida Kahlo. Ondanks het feit dat het vandaag de dag lastig is om iemand anders in deze rol voor te stellen, was dat toch bijna het geval.

Anders
In eerste instantie werd namelijk Lopez gevraagd voor de rol. Hier kwam het echter nooit van, maar wat is hier nu precies de reden voor? Wat blijkt, Lopez zou Kahlo hebben gespeeld in een andere film over de artieste, namelijk in The Two Fridas van regisseur Luis Valdez.

Hayek wilde echter ook maar wat graag een film maken over de Mexicaanse kunstschilderes met regisseuse Julie Taymor. Het werd dus een nek aan nek race, om te zien wie de film mocht maken, maar Taymor en Hayek trokken uiteindelijk toch aan het langste einde.

Reactie
Zo zegt Valdez: "We waren er heel dichtbij. Het was Salma of ik, maar zij was er eerder bij en mocht de film maken. Ik vind het heel knap. Ze heeft een geweldige film gemaakt en ik ben een grote fan van haar werk dus ik zit er absoluut niet mee".



Lopez liet naar verluidt de kans schieten om Kahlo te spelen om een rol in Tony Scotts Taking Lives te bemachtigen. Hier zou ze 10 miljoen dollar voor krijgen. Dit was veel meer dan wat ze met The Two Fridas zou verdienen, dus waarschijnlijk wilde ze gaan voor het interessantere loonstrookje.

Helemaal niks
Uiteindelijk werd Lopez hier ook niet voor gecast en bleef ze achter met lege handen. Hayek zal hier niet over klagen: Frida was een enorm succes en werd ijzersterk onthaald. Haar film werd genomineerd voor 6 Oscars en won er 2.



NieuwsFilm

meest populair