Deze peperdure scifi-film van Steven Spielberg is nooit van de grond gekomen, en dat is doodzonde

Deze peperdure scifi-film van Steven Spielberg is nooit van de grond gekomen, en dat is doodzonde

'Robopocalypse' moest de grote nieuwe scifi-film van Steven Spielberg worden, maar het kwam er niet van.

Steven Spielberg is verantwoordelijk voor een aantal van de meest iconische scifi-films aller tijden. Denk maar aan A.I. Artificial Intelligence, E.T. en Close Encounters of the Third Kind. Niet zo gek lang geleden zou hij het scifi-boek Robopocalypse verfilmen, maar dit viel helaas door de mand.

Het boek Robopocalypse van Daniel H. Wilson kwam in 2011 uit en werd al snel een hit. Een jaar eerder werd al bekend dat Spielberg het boek zou verfilmen.

Erg enthousiast
Spielberg en schrijver Drew Goddard waren al bezig met de verfilming terwijl Wilson het boek nog aan het schrijven was. Spielberg was zo enthousiast over de pagina's die al af waren, dat hij en Goddard meteen aan de slag gingen met een vertaling naar een filmscript en begon hij al met het storyboarden van de film.

Het was de bedoeling dat de opnames in 2012 van start zouden gaan en de film in 2013 al in de bioscoop zou verschijnen. Het boek speelt zich af in een toekomst waarin mensen het moeten opnemen tegen robots/A.I. die de wereld over hebben genomen.

Cast
De verschijningsdatum van de film werd in mei van 2012 uitgesteld naar april van 2014. Dit lijkt misschien slecht nieuws, maar het was zeker de bedoeling dat de film op deze nieuwe datum uit zou komen. In november van 2012 werd namelijk bekend dat Anne Hathaway, Chris Hemsworth en Ben Whishaw zich bij de cast hadden gevoegd.


Hathaway vertelde destijds het volgende over haar betrokkenheid: "Als Robopocalypse gebeurt, zal ik erin zitten en ik geloof dat het heel reëel is, hoewel je nooit je hoed ergens aan wilt ophangen."

Michael Bay
In 2013 werd bekend dat Spielberg de film voor onbepaalde tijd in de wacht had gezet. Zijn woordvoerder vertelde het volgende over zijn keuze: "Het is te belangrijk en het script is nog niet klaar, en het is te duur om te produceren. Het is terug naar de tekentafel om te kijken wat mogelijk is." Het productiebudget dat Spielberg voor ogen had, was naar verluidt een enorme 200 miljoen dollar.


Vijf jaar lang bleef het stil rondom de film, totdat in 2018 plots bekend werd dat Michael Bay de regie van Robopocalypse op zich zou nemen. Inmiddels zijn we weer vijf jaar verder en lijkt het er niet op dat de film er ooit gaat komen, wat erg zonde is.

NieuwsFilm

meest populair