De DC-film 'Blue Beetle' eindigt bioscooprelease met teleurstellend record

De DC-film 'Blue Beetle' eindigt bioscooprelease met teleurstellend record

Blue Beetle was niet de hit voor het DCEU waarop gehoopt werd.

De DC-film Blue Beetle heeft een dikke maand in de wereldwijde bioscopen gedraaid. De film zet een zeer teleurstellend record neer en na ruim 50 dagen op het grote doek is de kans klein dat er nog veel geld binnen gaat komen.

Met een wereldwijde opbrengst van $128 miljoen is Blue Beetle de slechtst verdienende film binnen het DCEU. De film zal deze twijfelachtige eer waarschijnlijk voor altijd houden, tenzij Aquaman and the Lost Kingdom deze kerstmis heel hard faalt.

Troostprijs
Een kleine troost is dat Blue Beetle $71,2 miljoen heeft opgehaald in Noord-Amerika, terwijl Shazam! Fury of the Gods eerder dit jaar slechts $57,6 miljoen binnenhaalde.

Ook het relatief lage budget van $130 miljoen maakt het verlies van Blue Beetle iets minder ernstig.

Einde DCEU
Met Aquaman 2 komt er dit najaar een einde aan het DCEU. Vanaf 2024 begint met Superman: Legacy van James Gunn een nieuw DCU met voornamelijk nieuwe acteurs. Maar een aantal acteurs zullen hun rollen voortzetten in het nieuwe DCU.



James Gunn onthulde onlangs dat Xolo Mariduena zijn rol als Blue Beetle zal voortzetten in de nieuwe DC-films. Of de zeer slechte opbrengsten van Blue Beetle een effect hebben op dit besluit is maar de vraag. De fans die de film wel zagen waren in ieder geval redelijk optimistisch over de kwaliteit van de film.

Te huur
In Blue Beetle vindt Jaime Reyes een historisch relikwie: The Scarab. De buitenaardse Scarab kiest Jamie als zijn gastheer en geeft hem een harnas met geweldige superkrachten. Jamie Reyes verandert in de superheld Blue Beetle. Je kunt Blue Beetle nu huren op de bekende kanalen zoals Pathé Thuis en Apple TV.

NieuwsFilm

meest populair