Beoogd James Bond-kandidaat laat zich uit over de rol: "dat is niet gebeurd"

Beoogd James Bond-kandidaat laat zich uit over de rol: "dat is niet gebeurd"

Ralph Fiennes werd dan wel niet 007, uiteindelijk wist hij toch nog een belangrijke rol te bemachtigen.

Het is een hele eer om James Bond te mogen spelen. Menig acteur ziet nu dan ook achter de rol aan, nu Daniel Craig niet meer terugkeert als 007. Het is ook nog niet zeker of Ralph Fiennes opnieuw te zien zal zijn als M, maar wist je dat hij bijna Bond werd?

Fiennes is al jarenlang een grote naam in Hollywood. Zo wist hij bijvoorbeeld hoge ogen te gooien in Schindler's List, The Menu en natuurlijk als Voldemort in de Harry Potter-franchise. Hoewel hij dus ook meespeelt in de Bond-reeks kwam hij vroeger dichtbij de hoofdrol.

Craig of Fiennes
Craig was voor het eerst te zien als Bond in Casino Royale in 2006. Hij nam toen het stokje over van Pierce Brosnan, maar niemand minder dan Fiennes zelf maakte ook kans op de rol. Craig en Fiennes schelen ook maar 5 jaar in leeftijd, dus dit had zeker goed gekund.

Fiennes liet zich er al eerder over uit: "Barbara Brocolli [de bekende Bond-producente] nam contact met mij op om het te hebben over de rol van Bond. Ze zeiden dat ze aan mij dachten voor de rol, maar uiteindelijk kwam het hier niet van".

Toch nog
Wel dook Fiennes enige jaren later alsnog op, toen hij in Skyfall de nieuwe M werd. Zo vervolgt de acteur: "Toen Sam Mendes begon met 'Skyfall' kreeg in het script te zien. Dit klonk erg goed en ik wilde maar wat graag meedoen".



Toch kreeg Fiennes bijna ruzie met Mendes, toen de regisseur van M een slechterik wilde maken in Spectre. Hier was de acteur het niet mee eens: "Dat Bond en M het niet altijd met elkaar eens zijn, prima. M is echter geen schurk. Hij kan nooit de 'bad guy' zijn of worden".

Uitkomst
Fiennes vervolgt: "Ik heb dus wel de nodige intense gesprekken gehad met Sam en liet hem duidelijk merken dat ik hier niet mee akkoord ging. Hij wilde van M een soort Blofeld maken, maar dat ging mij te ver".



Uiteindelijk trok Fiennes aan het langste eind. Zijn M mag Bond af en toe het leven wel iets lastig maken en andersom, de twee hebben respect voor elkaar en blijven tot het einde bevriend.

NieuwsFilm

meest populair