Margot Robbie's 'Suicide Squad'-outfit: De reden voor alle kritiek

Margot Robbie's 'Suicide Squad'-outfit: De reden voor alle kritiek

De actrice vond het zelf ook niet altijd even leuk maar volgens de regisseur was het een logische keuze.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de controversiële Jumanji-outfit van actrice Karen Gillan. Zij is echter niet het enige filmtalent dat hiermee te maken kreeg. Niemand minder dan Margot Robbie weet hier ook alles vanaf.

Robbie is nu al enige tijd een van de grootste namen in Hollywood. De actrice kende haar grote doorbraak dankzij haar glansrol in The Wolf of Wall Street en wist hierna opnieuw hoge ogen te gooien in films als I, Tonya en natuurlijk Barbie.

Harley Quinn
Daar blijft het niet bij. In 2016 kroop de actrice voor het eerst in de huid van de geliefde Harley Quinn in Suicide Squad. Hoewel de DC-blockbuster niet erg goed werd onthaald, keerde Robbie wel nog twee keer terug, namelijk voor Birds of Prey en The Suicide Squad.

Ondanks het feit dat de actrice zeker een van de hoogtepunten was van de film, zorgde haar outfit wel voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Robbie heeft namelijk maar bijzonder weinig kleding aan en sommige kijkers storen zich hieraan.

Hoofdrolspeelster
De actrice liet zich hier al zelf eerder over uit en heeft er gemengde gevoelens bij: "Harley draagt graag hotpants, omdat die van haar vol zit met glitters en leuk uitziet. Ik, als Margot, vind ik het echter niet zo fijn".



Robbie voelde zich er niet altijd comfortabel in: "Tijdens de lunchpauze ga ik graag voor een burger, maar wanneer de opnames hervat worden moest ik een scène opnemen waarin ik kletsnat ben. Je draagt dan een strak wit t-shirt dat tegen je lichaam opplakt. Dat is niet zo prettig".

Regisseur
David Ayer, de regisseur, liet zich er eveneens over uit. Hij heeft duidelijk een andere mening: "Ik wilde haar niet laten opduiken in een overal, dat past niet bij Harley Quinn. Margot begrijpt waarom we voor deze outfit zijn gegaan. Harley Quinn is iconisch en dat heeft ze ook aan haar outfit te danken".



Hier heeft de filmmaker een punt: toen Harley voor de eerste keren opdook, zoals in Batman: The Animated Series, droeg ze een clown outfit. Meer en meer werd afscheid genomen van deze look en transformeerde zij zich in een sekssymbool in de comics. Op die manier zien we haar ook in Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair