'Gangs of New York' betekende bijna het einde voor Martin Scorsese

'Gangs of New York' betekende bijna het einde voor Martin Scorsese

De regisseur heeft absoluut niet genoten van zijn samenwerking met Harvey Weinstein.

Vandaag de dag horen we niks meer over Harvey Weinstein, maar hij was jarenlang een van de bekendste figuren in Hollywood. De nodige beroemdheden hebben laten weten dat hij absoluut geen fijne man was om mee te werken. Martin Scorsese komt nu met een soortgelijk verhaal.

Scorsese, die op dit moment de nodige interviews geeft om zijn film Killers of the Flower Moon in het zonnetje te zetten, maakte in 2002 Gangs of New York. Ondanks het feit dat hij een van de beste regisseurs in Hollywood is, werd hem het leven lastig gemaakt door Weinstein.

Reactie
Scorsese en Weinstein waren het niet met elkaar eens. De filmmaker kon er dan ook niet echt van genieten: "Ik wist dat ik niet meer op deze manier films kon maken. Als dit de enige manier was dan zou ik stoppen. Ik was niet tevreden, het werd allemaal erg lastig dus ik zei: 'Het is genoeg zo'."

Gelukkig voor ons ging de regisseur toch door, maar in 2004, toen hij The Aviator maakte, moest hij weer samenwerken met Weinstein. Zo vervolgt hij: "Ik wilde het anders hebben. We hadden een meeting met de studio en ik kon geen kant op. Ik moest deze film met hem maken. Ik had er niks over te zeggen".

Meer problemen
Scorsese gaat verder: "Een lange tijd ging het goed, tot de laatste paar weken. Weinstein en de studio kwamen zich toen met het project bemoeien en deden enkele dingen die ik echt heel erg gemeen vond".



Naar verluidt wilde Warner Bros. en Weinstein het budget aanpassen, waardoor Scorsese een half miljoen dollar uit eigen zak moest betalen om zijn film af te kunnen maken.

Genoeg
Scorsese eindigt door te zeggen: "Wederom kreeg ik het gevoel dat ik zou stoppen met films maken als het zo zou zijn. Toen ik echter met 'The Departed' begon had ik de oplossing. Ik zou niet meer met Warner Bros. werken".



De reden hiervoor? De studio wilde van The Departed een franchise maken, maar dat had Scorsese geen zin in. Gelukkig heeft hij hierna wel nog op zijn eigen houtje de nodige andere pareltjes gemaakt zoals o.a. Shutter Island en The Wolf of Wall Street.

NieuwsFilm

meest populair