Deze Stephen King-film was een ware nachtmerrie, maar om de verkeerde reden

Deze Stephen King-film was een ware nachtmerrie, maar om de verkeerde reden

Ieder jaar verschijnen er veel Stephen King-films, maar deze is wel heel matig.

Met verfilmingen als Carrie, Misery en The Shining verschenen er prachtige verfilmingen van de boeken van Stephen King. Toch ging het ook regelmatig heel erg fout. Bijvoorbeeld met Maximum Overdrive.

Maximum Overdrive komt uit 1986 en werd geregisseerd door King zelf. Je zou zeggen: dat kan nooit fout gaan! Maar niets is minder waar. De film kreeg zelfs twee nominaties voor de Razzie Awards. De ontvangstcijfers zijn allemaal erg matig.

Maximum Overdrive
De film, losjes gebaseerd op Kings korte verhaal Trucks, heeft rollen voor Emilio Estevez, Pat Hingle, Laura Harrington en Yeardley Smith. Er is muziek te horen van de groep AC/DC, de favoriete groep van King.

In de film zien we hoe de aarde gedurende acht dagen door het pad van een raadselachtige komeet beweegt. Gedurende deze tijd ontwaken machines en beginnen ze hun menselijke scheppers te belagen. Een handjevol overlevenden in een wegrestaurant staat voor de uitdaging om zich te verdedigen tegen een reeks dodelijke vrachtwagens.

Stephen King
Later zou King de film verwerpen en omschrijven als een "idiote film". Hij zag de productie van de film als een leerervaring en liet daarna weten nooit meer te regisseren. En dit heeft hij ook nooit meer gedaan.


Tijdens de Razzie Awards werd King genomineerd voor Slechtste regisseur en hoofdrolspeler Estevez voor Slechtste acteur. Die prijzen gingen uiteindelijk naar Prince voor Under the Cherry Moon.

Remake
In 2020 onthulde Joe Hill, de zoon van King, dat hij een remake van Maximum Overdrive wilde schrijven en regisseren. Vooralsnog is dat nog niet gebeurd. Wil je de film uit 1986 zien, dan moet je op zoek gaan naar een versie op Dvd.

NieuwsFilm

meest populair