Michael Caine stopt ermee na zijn aankomende film: "ik heb het al vaker aangekondigd"

Michael Caine stopt ermee na zijn aankomende film: "ik heb het al vaker aangekondigd"

De legendarische acteur is inmiddels 90 jaar oud en vindt het wel mooi geweest.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Michael Caine. De acteur gaf toen aan dat hij dacht een punt te zetten achter zijn indrukwekkende acteercarrière. Nu is die dag aangebroken.

De geliefde Caine was recentelijk te gast bij het radioprogramma Today op BBC Radio 4, waar hij zich erover uitliet: "Ik blijf maar zeggen dat ik met pensioen ga. Nu ga ik dan ook echt".

Carrière
De inmiddels 90-jarige acteur was in de nodige topfilms te zien. Ook dook hij op in bijna alle Christopher Nolan-films. Caine vindt het nu een mooi moment om te stoppen: "Ik heb hoofdrollen gespeeld en geweldige recensies gehad. Dat kan ik niet meer overtreffen".

Caine is ook realistisch en weet dat hij geen grote rollen meer zal scoren. Zo gaat hij verder: "De enige rollen die nog voor mij geschikt zijn zijn die van 90-jarige mannen. Oké, misschien kan ik nog door voor iemand van 85" grapt Caine.

Mooi geweest
Hij vervolgt: "Het zijn echter geen hoofdrollen meer. Deze zijn nu weggelegd voor de jonge knappe jongens en meiden. Dus ik dacht, misschien is het nu wel een goed moment om te stoppen!" Bekijk hieronder de trailer van zijn allerlaatste film, The Great Escaper.



Doorheen zijn carrière verzamelde hij 6 Oscarnominaties, waarvan hij er 2 verzilverde (voor zijn bijrollen in Hannah and Her Sisters en in The Cider House Rules). Hij is samen met Jack Nicholson en Paul Newman een van de drie acteurs die in 5 verschillende decennia een Oscarnominatie kreeg. Ook heeft hij drie Golden Globes en een BAFTA.

NieuwsFilm

meest populair