Niemand herkende deze iconische acteur in de dystopische thriller 'The Bad Batch' van Netflix

Niemand herkende deze iconische acteur in de dystopische thriller 'The Bad Batch' van Netflix

Jim Carrey verraste iedereen met zijn rol in 'The Bad Batch'.

Het is tegenwoordig heel normaal als een acteur die normaal gesproken zeer herkenbaar is, wordt ondergedompeld in make-up en protheses om volledig in een rol te verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan Colin Farrell in The Batman of Christian Bale in Vice. In de Netflix-film The Bad Batch is dit ook het geval bij niemand minder dan Jim Carrey

De cast van de film bevat al een aantal van de meest herkenbare gezichten in Hollywood, maar Carrey speelde een rol die je nooit van hem zou verwachten.

The Bad Batch
Arlen (Suki Waterhouse) wordt achtergelaten in een woestenij in Texas, afgesloten van de bewoonde wereld. Terwijl ze door het meedogenloze landschap probeert te navigeren, wordt Arlen gevangen genomen door een woeste bende kannibalen onder leiding van de mysterieuze Miami Man (Jason Momoa).

Met haar leven op het spel, begeeft ze zich naar The Dream (Keanu Reeves). Terwijl ze zich aanpast aan het leven in de slechte groep, ontdekt Arlen dat goed of slecht zijn vooral afhangt van wie er naast je staat.

The Hermit
Carrey speelt de rol van The Hermit, een nomadisch figuur die met een winkelwagentje door de woestijn zwerft en uiteindelijk Arlen helpt. Hij is zo smerig dat zijn huid een soort brons is en de textuur van zongedroogd leer heeft. Zijn ogen zijn vaak bedekt met een soort bril en hij heeft een flinke baard.


Het meest opvallende aan deze rol is wel dat Carrey geen woord zegt in de film. Dit past natuurlijk totaal niet bij zijn uitbundige en extraverte rollen waar hij bekend om staat, waardoor je ook minder snel zou zeggen dat het Carrey is.

Casting
Regisseur Ana Lily Amirpour vertelde dat Carrey groot fan was van haar eerste film A Girl Walks Home Alone at Night en wist dat hij graag een rol in The Bad Batch wilde spelen. Oorspronkelijk had Amirpour de rol van een komische dokter in gedachte voor Carrey, maar hier was hij niet kapot van.


De rol van de dokter had misschien op de oppervlakte wat beter bij Carrey gepast, maar het sprak hem precies om die reden misschien niet aan. De rol van The Hermit sprak hem wel meteen aan en Amirpour besloot zelfs het dokter-personage niet meer te gebruiken.

NieuwsFilm

meest populair