Netflix Originals: dit is een van de beste horrorfilms van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste horrorfilms van Netflix zelf

Een van de betere Stephen King-verfilmingen is van Netflix zelf.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste horrorfilms op de streamingdienst: 1922 .

1922 is een van de betere horrorfilms van Netflix zelf en bevat een van de beste performances van Thomas Jane.

Verhaal
Het verhaal gaat over een eenvoudige maar trotse boer (Thomas Jane) in het jaar 1922 die besluit zijn vrouw te vermoorden voor financieel gewin, en overtuigt zijn tienerzoon om te helpen. Maar hun daden hebben onvoorziene consequenties. Gebaseerd op de novelle van Stephen King.

De film kwam in 2017 uit en werd ijzersterk ontvangen door critici. Op Rotten Tomatoes staat de film op een zeer strakke 92%. Het acteerwerk van Thomas Jane werd door veel critici geprezen, zo zei Eric Kohn van Indiewire het volgende: "Het grootste deel van de aantrekkingskracht van de film komt echter van Thomas Jane, die zijn meest effectieve acteerwerk in tijden levert."

Ontstaan
Tijdens het werken aan zijn debuutfilm These Final Hours kwam regisseur Zak Hilditch Full Dark, No Stars tegen, een verzameling van vier novellen van Stephen King, waaronder Big Driver, Fair Extension, A Good Marriage en 1922. Nadat These Final Hours was voltooid, besloot Hilditch 1922 om te zetten in een film, omdat hij vond dat het verhaal op zichzelf 'filmisch' was.


Al voordat Hilditch wist dat hij de filmrechten van 1922 kon verkrijgen, begon hij met het schrijven van een potentieel scenario. Hilditch kreeg uiteindelijk zes maanden de tijd om dit script af te ronden. Nadat hij producer Ross M. Dinerstein in Los Angeles had ontmoet, die zijn scenario naar Netflix stuurde, kreeg Hilditch al snel te horen dat zijn idee voor de film werd opgepakt door Netflix.

The Fall of the House of Usher
Netflix is geen vreemde als het aankomt op verfilmingen van klassieke verhalen. Zo is onlangs The Fall of the House of Usher, de nieuwste serie van Mike Flanagan (The Haunting of Hill House), verschenen op de streamingdienst.


Dit boek verfilmt het verhaal van Edgar Allen Poe uit 1839 en betrekt veel elementen van zijn andere verhalen erbij. Volgens veel kijkers en critici heeft de serie elementen van Stephen King-verhalen en de HBO-serie Succession. Perfect dus om na 1922 te kijken voor een avondje Netflix-horror.

NieuwsFilm

meest populair