Deze maffiaparel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze maffiaparel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Iedereen zou 'Donnie Brasco' van Mike Newell echt een keertje moeten zien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Donnie Brasco van regisseur Mike Newell, die je kunt kennen van Mona Lisa Smile en Harry Potter and the Goblet of Fire.

Donnie Brasco
De misdaadfilm uit 1997 heeft een hoofdrol Al Pachino. Bijrollen gingen naar onder meer Johnny Depp, Michael Madsen, Anne Heche. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (88%): "Een grimmig, genuanceerd portret van het leven in de georganiseerde misdaad, ondersteund door sterke optredens van Al Pacino en Johnny Depp."

Reacties
"Heerlijke maffia film met een sterke Pacino en Depp. Vooral Pacino is in dit soort rollen toch als een vis in het water! Qua verhaal prima in orde en de jaren 90' sfeer en stijl komt de film in mijn ogen zeker ten goede," schreef Antonev op MovieMeter.



Pophey schreef op MovieMeter: "Vandaag weer eens gekeken misschien wel voor de 10e keer. Blijft een van mijn favorieten. Natuurlijk verdient Pacino alle eer, maar Depp doet niet voor hem onder en heeft inmiddels bewezen dat ook hij elke rol aankan. 2 van de beste acteurs in 1 film, wat wil je nog meer een aanrader voor iedereen."

Op Netflix
De $35 miljoen kostende film was niet eens een groot succes en bracht maar $41 miljoen op aan de Box Office. Gelukkig beviel de film wel goed en kun je hem nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: Om te infiltreren in de New Yorkse maffia neemt FBI-undercoveragent Joe Pistone de identiteit aan van gangster Donnie Brasco. Om sneller tot de hechte mafifastructuur door te dringen, sluit hij vriendschap met Lefty Rugiero, een oudere huurmoordenaar.

NieuwsFilm

meest populair