Wat je moet weten over 'Saw X' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Saw X' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Jigsaw is uit op wraak in het tiende deel van de iconische franchise.

Binnenkort verschijnt de nieuwe horrorfilm Saw X in de Nederlandse bioscopen. Dit is de tiende film in de Saw-reeks, maar speelt zich af op een heel ander moment in de tijdlijn van de reeks dan je zou denken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je de film gaat kijken.

De film is al even uit in de Verenigde Staten en is verbazingwekkend sterk ontvangen door zowel fans als critici. Nadat de vorige twee delen flink teleurstelden leek het toch echt 'game over' voor de franchise, maar Saw X bewijst het tegendeel.

Verhaal
De film speelt zich af tussen de gebeurtenissen van de eerste Saw van James Wan en Saw II. Een zieke en wanhopige John Kramer (Tobin Bell) reist af naar Mexico voor een riskante en experimentele medische ingreep in de hoop op een wondermiddel om zijn kanker te genezen. Hij komt er al snel achter dat de hele operatie oplichterij is om de meest kwetsbaren te bedriegen.

Gewapend met een hernieuwd doel keert de beruchte Jigsaw terug naar zijn werk, waarbij hij de rollen van de oplichters omdraait op zijn kenmerkende viscerale manier door middel van sluwe, gestoorde en ingenieuze vallen.

Ontvangst
Op basis van veel van de vorige delen in de reeks, waren de verwachtingen voor Saw X nou niet bepaald hoog. Daarom is het ook verrassend dat de film een absolute hit lijkt te zijn en de gehele franchise weer nieuw leven inblaast.


Op Rotten Tomatoes heeft de film namelijk een score van 80% onder critici, de hoogste score ooit voor een Saw-film. De fans lijken al helemaal van de film te genieten. De publieksscore staat namelijk op een torenhoge 90%.

Terugkerende gezichten
In Saw X neemt John Kramer/Jigsaw voor het eerst echt het voortouw en zullen we zien hoe hij zijn wraak uitoefent op de mensen die hem hebben voorgelogen. John is echter niet het enige bekende gezicht dat we terug gaan zien, Amanda Young (Shawnee Smith) is namelijk ook van de partij.


Amanda was iemand die het moordspel van Jigsaw wist te overleven en vervolgens zijn leerling werd met het doel zijn werk voort te zetten na zijn dood. Deze mentor-leerling-relatie zal dus ook uitgelicht worden in de film.

NieuwsFilm

meest populair