Hoe heeft iedereen deze 'Jurassic Park'-bloopers over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'Jurassic Park'-bloopers over het hoofd kunnen zien?

Steven Spielberg is een levende legende, maar zelfs de beste regisseurs zien wel eens iets over het hoofd.

Het valt niet te ontkennen dat Steven Spielberg een van de beste regisseurs aller tijden is. Hij maakte al de nodige pareltjes, maar zelfs de meest getalenteerde filmmakers maken soms wel eens foutjes.

Het is lastig om te zeggen welke film van Spielberg de beste is. Het is dan ook bijzonder moeilijk om te moeten kiezen tussen iconische meesterwerken zoals Jaws, Saving Private Ryan, E.T., Indiana Jones en Jurassic Park.

Klassieker
Jurassic Park was een gigantische hit en wordt door menig filmfanaat gezien als een van de beste blockbusters aller tijden. Toch zitten ook hier wat onenigheden in. Zo klopt het verhaal van de mug in de barnsteen al niet helemaal.

Hammond (Richard Attenborough) laat op een gegeven moment trots de mug in de fossiele hars zien en zegt dat ze dankzij het bloed in de insect de dinosaurussen hebben weten te klonen. Alleen de vrouwtjes drinken bloed om eitjes te kunnen leggen, maar Hammonds mug is een mannetje.

Fouten
Het mannetje is namelijk ietwat 'hariger', maar zelfs als het een vrouwtje was geweest had het alsnog niet geklopt. De mug in kwestie is een Toxirhynchites, die zich enkel en alleen voedt met planten en bloemen. Het is dus onmogelijk dat hier dinosaurus-DNA in zou zitten.



Dat is echter niet de enige fout die in de film zit. Op een gegeven moment moet Grant (Sam Neill) met de twee kinderen, Lex en Tim, over een groot hek klimmen. De elektriciteit staat uit, maar wanneer de stroom weer aangaat wordt Tim geëlektrocuteerd.

Ook niet mogelijk
Dit lijkt eveneens niet te kunnen kloppen. Het gaat hier om AC Voltage kabels, die veel gebruikt worden voor vee. Je kan alleen een shock krijgen als je in contact bent met de grond en de kabels tegelijkertijd aanraakt. Dit is dan ook de reden waarom vogels wel op soortgelijke kabels kunnen zitten.



Ook zeiden sommige fans dat Tim hoogstwaarschijnlijk wel door een van de grotere gaten in het hek had kunnen kruipen, waardoor hij niet had hoeven te klimmen. Bovendien, op het moment dat Grant zegt tegen Tim spring staat Grant behoorlijk ver weg. Mocht Tim geluisterd hebben, dan had Grant hem nooit kunnen opvangen.

NieuwsFilm

meest populair