Deze scène ging te ver voor Leonardo DiCaprio: toch ging hij voor de 'real deal'

Deze scène ging te ver voor Leonardo DiCaprio: toch ging hij voor de 'real deal'

De acteur ging erg ver voor zijn eerste (en tot nu toe enige) Oscar.

Het komt wel vaker voor dat bepaalde acteurs spijt hebben van het opnemen van een geflopte film of slechte rol. Er zijn echter ook genoeg voorbeelden van sterk onthaalde projecten waar filmtalenten ook op terugkijken met gemengde gevoelens. Hier weet Leonardo DiCaprio alles vanaf.

DiCaprio wordt door bijna iedereen de beste acteur vandaag de dag genoemd, niet alleen door zijn fans en filmfanaten, maar ook door collega's. Zo zei Christian Bale nog niet zo heel lang geleden dat zowat elke rol die hij heeft gespeeld eerst aan DiCaprio werd aangeboden.

Reactie
Zo zei The Dark Knight-acteur al eerder: "Ik ben niet de enige die dit zal zeggen. Elke rol die een acteur bemachtigt, is alleen mogelijk omdat DiCaprio voor welke reden dan ook nee tegen dat project heeft gezegd!"

"Iedereen die je iets anders vertelt liegt. Het maakt niet uit of je bevriend bent met de regisseur. Echt alle mensen met wie ik gewerkt heb, lieten me weten dat ze allemaal eerst contact met Leo hadden opgenomen om te vragen of hij interesse had".

Carrière
Het lijkt er dus op dat DiCaprio alle beste rollen voor het uitzoeken heeft. Hij wist dan ook hoge ogen te gooien in o.a. The Aviator, Blood Diamond en The Wolf of Wall Street, om er maar een paar op te noemen. Deze films hebben ook iets met elkaar in gemeen.


Voor deze drie films werd de acteur genomineerd voor een Oscar, maar hij won toen niet. In 2016 was het eindelijk raak en bemachtigde DiCaprio zijn allereerste Oscar voor zijn glansrol in The Revenant. Hier ging hij dan ook ver voor.

Scène
DiCaprio is namelijk al een behoorlijke tijd vegetariër, maar at voor de opnames toch een rauwe bizonlever. Je zou zeggen, ga dan voor een namaak. Hier was er ook eentje van, maar de acteur vond het niet realistisch en goed genoeg uitzien, waardoor hij besloot voor 'the real deal' te gaan.


Dat niet alleen. DiCaprio leerde hoe hij een musket moest gebruiken, hoe hij een kampvuur moest maken en twee Inheems Amerikaanse talen, namelijk Pawnee en Arikara. De acteur noemde het dan ook de lastigste opdracht van zijn carrière.

NieuwsFilm

meest populair