Christian Bale zegt dat er één acteur is die alle rollen voor het oprapen heeft

Leonardo DiCaprio is de grote lieveling in Hollywood.

Wouter Drummen 7 oktober 2022 20:30 in Algemeen
Christian Bale is al jarenlang een bekend en geliefd gezicht in Hollywood (al maakt ook hij af en toe een slippertje). Hij wordt dan ook een van de beste acteurs van zijn generatie genoemd en heeft de rollen voor het uitkiezen, maar volgens hem staat er één iemand ver bovenaan.

Het gaat hier om niemand minder dan Leonardo DiCaprio. Volgens Bale heeft hij al de nodige projecten moeten laten varen, omdat DiCaprio ermee aan de haal ging. Zo zou The Revenant-acteur eigenlijk Patrick Bateman spelen in American Psycho, maar zag hier toch vanaf. Bale nam het stokje over en dit pakte zeer goed uit. De film wordt gezien als een van Bale's beste werken.

Meer
Daar blijft het echter niet bij. De met een Oscar bekroonde Bale gaat door door te zeggen dat hij op z'n minst vijf rollen niet kreeg omdat deze naar DiCaprio gingen. De grootste titel in dit rijtje? De iconische Titanic, een van de grootste kaskrakers aller tijden.

Zo zegt Bale tijdens een recent interview: "Ik ben niet de enige die dit zal zeggen. Elke rol die een acteur bemachtigt, dat is alleen mogelijk omdat DiCaprio voor welke reden dan ook nee tegen dat project heeft gezegd!"

Voorgang
Bale vervolgt: "Iedereen die je iets anders vertelt liegt. Het maakt niet uit of je bevriend bent met de regisseur. Echt alle mensen met wie ik gewerkt heb lieten me weten dat ze allemaal eerst contact hadden opgenomen met Leo hebben om te vragen of hij interesse had".

The Dark Knight-acteur heeft hier wel niet zo veel moeite mee. Ondanks het feit dat hij dus meerdere rollen heeft misgelopen door DiCaprio, begrijpt hij het wel: "Leo heeft dus meer dan genoeg keuze en dat is leuk voor hem. Vreemd is het ook niet, hij is een fenomenale acteur!"

"Als ik heel eerlijk ben zo ik ook niet in zijn schoenen willen staan. Ik bedoel, ik zou het niet aankunnen. Hij is zo enorm bekend dat hij niks kan doen zonder dat de schijnwerpers op hem staan. Plus, we hebben veel aan hem te danken. Elke rol die ik heb mogen spelen is omdat Leo het aan zich voorbij liet gaan!"

NieuwsFilm