Wat je moet weten over 'Killers of the Flower Moon' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Killers of the Flower Moon' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Deze week verschijnt de nieuwe film van Martin Scorsese in de bioscoop.

Deze week verschijnt de nieuwe Martin Scorsese-film Killers of the Flower Moon in de Nederlandse bioscopen. In dit artikel lees je alles wat je van tevoren moet weten over de sterk ontvangen film.

Killers of the Flower Moon vertelt een aangrijpend waargebeurd verhaal en is zeer sterk ontvangen door critici.

Waargebeurd
De film is gebaseerd op de gelijknamige geprezen bestseller van David Grann. Aan het begin van de 20e eeuw bracht olie een fortuin voor de Osage Nation, die van de ene op de andere dag tot de rijkste mensen ter wereld behoorde.

De rijkdom van deze inheemse Amerikanen trok onmiddellijk blanke indringers aan, die zoveel mogelijk Osage-geld manipuleerden, afpersen en stalen voordat ze hun toevlucht namen tot moord. Deze reeks brute misdaden kwamen later bekend te staan als de 'Reign of Terror.'

Details
Als je dacht dat Oppenheimer de langste film van het jaar was, dan heb je dit toch mis. Killers of the Flower Moon duurt namelijk maar liefst 3 uur en 25 minuten. De film is in samenwerking tussen Apple TV+ en Paramount Pictures gemaakt en heeft een enorm budget van 200 miljoen dollar.


De film is alweer de tiende keer dat Scorsese samenwerkt met Robert De Niro en de zesde keer dat hij met DiCaprio samenwerkt. Naast De Niro en DiCaprio trekt Lily Gladstone veel bekijks met haar acteerwerk. De cast bestaat verder uit John Lithgow, Jesse Plemons, Brendan Fraser en Tantoo Cardinal.

Ontvangst
De film werd voor het eerst vertoond tijdens het filmfestival in Cannes, waar het een staande ovatie van maar liefst negen minuten ontving. Dat het publiek bij Cannes een film goed vindt, betekent niet altijd dat bioscoopgangers en critici dat ook vinden. Gelukkig is dit niet het geval, de film heeft namelijk een score van 95% onder critici op Rotten Tomatoes.


De consensus luidt als volgt: "Killers of the Flower Moon is enorm qua speelduur, thematiek en prestatie en is een ontnuchterende beoordeling van de relatie van Amerika met inheemse volkeren en nog een artistiek hoogtepunt voor Martin Scorsese en zijn medewerkers." De film is vanaf 19 oktober te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair