Disney had oorspronkelijk deze topacteur op het oog voor geliefde 'Pirates of the Caribbean'-rol

Disney had oorspronkelijk deze topacteur op het oog voor geliefde 'Pirates of the Caribbean'-rol

Voor de rol van Hector Barbossa moest Disney hun tweede keuze casten.

De Pirates of the Caribbean-filmreeks zit vol met memorabele personages. Een geliefd personage dat elke film weer van de partij was, is natuurlijk kapitein Hector Barbossa gespeeld door topacteur Geoffrey Rush. Maar wist je dat Rush de tweede keuze was voor deze rol?

Het is vrijwel onmogelijk om je voor te stellen dat de cast van de Pirates of the Caribbean-films er heel anders uit had kunnen zien als de oorspronkelijke plannen door waren gegaan.

Barbossa
Hector Barbossa was de vijand in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, de eerste film in de franchise, maar werd een stuk meer in de loop van de vier films die volgden. Rush is trots op de ontwikkeling van zijn personage:

"Terwijl hij in de eerste film slechts een klassieke kwaadaardige slechterik was, veranderde hij in een piratenpoliticus, die gastheer was van een 'G 20-top van piratenheren', en in de vierde film is hij legitiem geworden en werkt hij voor de koning."

De Niro?
De acteur die als eerste de rol van Barbossa aangeboden kreeg, was niemand minder dan Robert De Niro. De Niro wees dit aanbod meteen af, omdat hij ervan overtuigd was dat Pirates of the Caribbean een complete flop zou worden.


Hij baseerde dit op het feit dat piratenfilms voor Pirates of the Caribbean meestal niet succesvol waren, maar met Pirates of the Caribbean had de iconische acteur er niet verder naast kunnen zitten.

Terugkeer?
In de vijfde film Dead Men Tell No Tales komen we erachter dat Hector een dochter heeft die hij jaren geleden opgaf voor adoptie. Dit bleek een grote reden achter zijn keuze om piraat te worden. Barbossa offert zichzelf op voor zijn dochter aan het einde van de film, wat voor Rush een goed eindpunt was voor zijn personage.


Rush uitte dan ook dat hij zichzelf het personage niet meer in een mogelijk vervolg kan zien spelen, met uitzondering van een korte cameo als een geest die "Jack Sparrow irriteert met zijn wijsheid."

NieuwsFilm

meest populair