Deze 3 gloednieuwe series domineren Netflix en Prime Video volledig

Deze 3 gloednieuwe series domineren Netflix en Prime Video volledig

Een familiedynastie komt ten val, de grootste scam in de geschiedenis van reality-tv, en het afwerken van een bucketlist.

Zie je soms door de bomen het bos niet meer? De recensenten van SerieTotaal helpen je op weg, en wijzen je aan welke nieuwe series op Netflix en Prime Video echt de moeite van het kijken waard zijn.

The Fall of the House of Usher | Netflix
In de nieuwste Netflix-serie van Mike Flanagan komt een familiedynastie ten val, wat uitmuntend wordt vertolkt door een horde aan bekende acteurs. Recensent Terence Shea zag hoe de serie handig alle clichés ontweek maar eigenlijk ten onrechte wordt opgevat als een echte horrorserie.

Hij gaf de serie 4 sterren, en stelde:"Deze serie is meer een mysterie met wat bevredigende wraak erin dan Mike Flanagans eerdere horrorseries. De personages zijn uiteenlopend en herkenbaar, het drama omzeilt de soapachtige clichés."

Lees de rest van de recensie.

The Greatest Show Never Made | Prime Video
De levens van meerdere mensen lopen op de klippen door een mislukte realityshow in de jaren negentig. Hun verhalen staan centraal in deze documentaire, die volgens Arjan Welles helaas nooit de vertaalslag maakt naar het heden.

Hij vond de documentaireserie 3 sterren waard, en lichtte toe: "Wat bovendien ontbeert is een connectie met het heden, zoals hoe de influencerbubbel eigenlijk de plaats van reality-tv heeft ingenomen. Hoe kan het dat mensen nog steeds zo mateloos gefascineerd zijn door talentloze mensen die ons een perfect leven voorschotelen?"

Lees de rest van de recensie.

Everything Now | Netflix
In deze aangrijpende tienerserie maakt hoofdpersoon Mia een bucketlist om af te werken, bedoeld om de verloren tijd in te halen na maanden aan herstel door een eetstoornis. Ruby Dijk vond de serie respectvol met de materie omgaan zonder de vaart te verliezen.

De tienerserie kreeg 4 sterren van haar, en ze deelde:"Dat Mia's eetstoornis het echte hoofdpersonage is, hoeft niet te betekenen dat alles donker en zwaar aanvoelt. 'Everything Now' is genuanceerd, gevoelig en grappig, en probeert te laten zien dat zelfs de moeilijkste levens momenten van vreugde kennen."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair