Tom Hanks sprak over 'Forrest Gump 2', maar waarom ging het toch niet door?

Tom Hanks sprak over 'Forrest Gump 2', maar waarom ging het toch niet door?

De acteur verklapt waarom de plannen voor een vervolg geschrapt werden

Wanneer een film als Forrest Gump zo'n Hollywood-klassieker wordt, is het een kwestie van tijd voordat er plannen gemaakt worden voor een vervolg. Toch is tot de dag van vandaag geen tweede Forrest Gump aangekondigd. Tom Hanks vertelt waarom.

In een podcastaflevering vertelt de acteur waarom de plannen voor een Forrest Gump 2 nooit zijn doorgezet. Hoewel het succes van de film natuurlijk om een vervolg vroeg, werd het idee al snel de prullenbak in gegooid.

Er is over gepraat
In de podcast vertelt Hanks dat er wel degelijk over het idee gepraat werd. "Ik zal zeggen dat we, met een lange tijd ertussen, de moeite hebben genomen om een gesprek te voeren over een tweede Forrest Gump, een gesprek dat maar liefst 40 minuten duurde. En daarna hebben we gezegd: 'Jongens, kom op,'" aldus Hanks.

Volgens Hanks moest een vervolg dan ook geen commerciële beweegreden hebben maar een artistieke. "Het slimme dat ik heb gedaan, is dat ik nooit een contract heb getekend dat een contractuele verplichting had voor een vervolg. Ik heb altijd gezegd: 'Jongens, als er een reden is om het te doen, laten we het dan doen. Maar jullie kunnen mij niet dwingen'. Er is een natuurlijke neiging van pure commercie die zegt: 'Hé, je hebt net een hit gehad, dus doe het nog een keer en je hebt een hit.'"

The one and only
Een tweede Forrest Gump lijkt er voorlopig dan ook niet in te zitten. Gelukkig kunnen we volop genieten van de originele Forrest Gump op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair