Martin Scorsese raadt je deze horrorfilm aan: "eentje die je niet snel zal vergeten!"

Martin Scorsese raadt je deze horrorfilm aan: "eentje die je niet snel zal vergeten!"

De geliefde regisseur is een horrorfan en heeft weer een goede griezelfilm-tip.

Martin Scorsese wordt volgende maand alweer 81, maar de wereldberoemde regisseur is nog niet van plan te stoppen. Wanneer hij eens even niet werkt, kijkt hij zelf ook graag films. Nu heeft hij weer een 'kijk-tip' voor ons.

Scorsese heeft natuurlijk al zelf heel wat pareltjes gemaakt en wordt gezien als een van de beste regisseurs in Hollywood. Wanneer hij dus een film aanraadt moet je eigenlijk wel naar hem luisteren. Volgens hem is de onderstaande horror meer dan de moeite waard.

Midsommar
In 2019 kwam filmmaker Ari Aster met Midsommar. Hier keken heel wat fans naar uit, want een jaar eerder wist de regisseur nog hoge ogen te gooien met de griezelige Heriditary. Midsommar was wederom een schot in de roos.

In de horrorfilm is de hoofdrol weggelegd voor Florence Pugh, o.a. bekend van Little Women en Oppenheimer. Zij kruipt in de huid van Dani, wier relatie met Christian (acteur Jack Reynor) allesbehalve soepel verloopt.

Vakantie uitje
Na een tragische gebeurtenis binnen de familie besluiten Dani en Christian elkaar toch nog een kans te geven. Samen met enkele vrienden gaan ze naar een speciaal, eenmalig midzomers festival, dat gehouden wordt in een Zweeds afgelegen dorpje.



Hoewel Dani in eerste instantie niet heel erg veel zin heeft om mee te gaan, doet ze dit uiteindelijk toch. Tijdens het festival gebeuren er echter vreemde dingen...

Ontvangst
Midsommar werd goed onthaald en scoort op IMDb bijvoorbeeld een nette 7,1. Ook het Rotten Tomatoes-cijfer mag er zijn: 83% en dus 'certified fresh'. De gewone bioscoopgangers zijn echter iets minder enthousiast en geven de film een 63%.



Scorsese heeft er echter van genoten. Zo zegt hij: "'Midsommar' is even goed en misschien zelfs nog wel beter dan 'Heriditary'. De film gaat in op de emoties van de personages. Dit voelt niet alleen echt aan, je voelt je ook behoorlijk oncomfortabel".

Lof
De regisseur vervolgt: "Er zijn beelden en scènes in deze film, al helemaal tijdens het einde, die je niet snel zal vergeten. Ik weet in ieder geval wel dat 'Midsommar' mij een hele lange tijd zal bijblijven!"



Wil je Midsommar zien? Bekijk deze dan op Netflix, HBO Max of Pathé Thuis. Nog niet zo heel erg lang geleden raadde de regisseur van Killers of the Flower Moon nog een andere horrorfilm aan, genaamd Pearl. Heb je dit artikel gemist? Klik dan hier!

NieuwsFilm

meest populair