Deze James Bond-acteur had een wel erg aparte eis om de begeerde rol te spelen

Deze James Bond-acteur had een wel erg aparte eis om de begeerde rol te spelen

Roger Moore wilde een stuntman voor iets wat eigenlijk heel simpel was.

James Bond is een van de langstlopende filmreeksen in de geschiedenis. Het begon allemaal in 1962 met Dr. No met de legendarische Sean Connery en inmiddels zijn we 24 films verder en wordt er gezocht naar een zevende acteur om 007 te vertolken.

Met zo'n groot aantal films en zes verschillende acteurs die de iconische spion hebben vertolkt, zijn er vanzelfsprekend ook veel aparte verhalen over dingen die achter de schermen plaatsvonden.

Roger Moore
Roger Moore was de derde acteur die de rol van James Bond op zich nam. In 1969 nam George Lazenby het voor één film over van Sean Connery, maar Connery keerde twee jaar later toch terug voor zijn definitief laatste film als het personage in Diamonds Are Forever.

In 1973 debuteerde Moore in Live and Let Die, de achtste film in de reeks. Moore heeft van alle acteurs die Bond hebben vertolkt in de meeste films gespeeld en is daarom een icoon, ook al vond men dat hij misschien wat te lang door is gegaan.

Vreemde eis
In het echte leven kon Moore niet verder verwijderd zijn van de persoonlijkheid van 007. De acteur weigerde namelijk om te rennen tijdens de opnames, omdat hij vond dat het er ongemakkelijk uitzag als hij rende.


Moore gaf dus het mandaat dat een stuntman werd gebruikt voor elke scène in een van zijn zeven Bond-films waarin hij moest rennen.

Bang voor geweren
Bij Moore hield het niet op bij het rennen qua verschillen tussen hem en zijn personage. Hij had namelijk ook een fobie voor vuurwapens, iets wat Bond altijd wel gebruikt. Elke keer als Moore een wapen afvuurt in de films, zie je dat hij met zijn ogen knippert.


Dit komt door een nare ervaring tijdens zijn dienst in het leger: "Een pistool ontplofte in mijn handen, waardoor ik een paar dagen doof was. Het zorgde ervoor dat ik met mijn ogen knipperde voordat ik de trekker van een pistool overhaalde. Alles wat knalde, deed me knipperen."

NieuwsFilm

meest populair