Deze 2 minuten uit 'Past Lives' geven kijkers een "enorm leeg" gevoel

Deze 2 minuten uit 'Past Lives' geven kijkers een "enorm leeg" gevoel

De film eindigt met een spraakloze scène die diepe emoties oproept en kijkers over de hele wereld raakt.

Een scène zonder dialoog die zorgt dat filmbezoekers "vernietigend" achterblijven, lijkt misschien een paradox. Toch heeft de indrukwekkende en goed ontvangen dramafilm Past Lives, van regisseur Celine Song, precies dat bereikt. Let op: SPOILERS!

De film vertelt het verhaal van Nora (Greta Lee) en Hae Sung, twee jeugdvrienden die na twintig jaar worden herenigd voor een beslissende week. De film eindigt in een een spraakloze scène die emoties oproept die moeilijk in woorden te vatten zijn.

Stille kracht
In laatste momenten van Past Lives zien we Nora weglopen van Hae Sung, die haar jeugdliefde vanuit Korea in New York had opgezocht. Na hun emotionele afscheid loopt Nora in stilte terug naar haar appartement, waar ze ineenstort op de schouder van haar huidige vriend Arthur (John Magaro).

De scène zonder woorden is hartverscheurend in zijn eenvoud. De afwezigheid van gesproken taal legt de nadruk op de emotionele kracht van de acteurs. Het heeft kijkers over de hele wereld diep geraakt en op sociale media stromen de lofbetuigingen binnen voor Greta Lee en Celine Song.

Lovende reacties
Een greep uit de reacties van kijkers: "Dankjewel Past Lives, waarom laten films me altijd leeg van binnen voelen?" en van filmcriticus Rose Bryant: "Dit is niet alleen een van de meest aangrijpende acteerprestaties die ik dit jaar heb gezien, maar waarschijnlijk ooit."


Debuterend regisseur, Celine Song, onthulde een diepere laag in de scène: "Ik dacht aan hoe tijdlijnen aan de linkerkant afnemen en aan de rechterkant toenemen. Daarom liet ik Nora en Hae Sung naar links lopen: het vertegenwoordigde hen die terugliepen naar het verleden. Vervolgens liep Nora naar rechts, naar haar heden en toekomst."

Prijswinnende Past Lives
De film Past Lives beleefde zijn première op het Sundance Film Festival in januari en oogste sindsdien veel lof. Greta Lee werd bekroond tot Beste Actrice bij de Hollywood Critics Association Midseason Film Awards, en Celine Song won bovendien de prijs voor Beste Scenario. Dat belooft nog wat voor de Oscars,


Het romantische drama draait sinds twee weken in de Nederlandse bioscopen en is nog steeds te zien voor de liefhebbers.

NieuwsFilm

meest populair