'Star Wars' bespaarde dit bekende personage een bijzonder gruwelijke dood

'Star Wars' bespaarde dit bekende personage een bijzonder gruwelijke dood

Darth Maul brengt de geliefde Qui-Gon Jinn om het leven maar de hardcore versie kregen we niet te zien.

Je kan zeggen wat je wil van Star Wars: The Phantom Menace, het eindgevecht tussen Qui-Gon Jinn, Obi-Wan Kenobi en Darth Maul mag er zeker zijn. Toch had dit gevecht er nog heel wat bruter uit kunnen zien.

In de prequel-trilogie zijn de hoofdrollen weggelegd voor grote sterren als Natalie Portman, Liam Neeson en Ewan McGregor. De twee laatstgenoemde acteurs kruipen in de huid van de twee geliefde Jedi Masters en zijn in veel gave scènes te zien.

Vechten
Het hoogtepunt van de film is zonder enige twijfel het moment wanneer Qui-Gon en Obi-Wan het opnemen tegen Darth Maul. Dit was ook een uiterst belangrijk moment in 'a galaxy far, far away', aangezien dit de eerste keer in duizend jaar is dat de Jedi het weer eens tegen een Sith opnemen.

Hoewel we Darth Maul helaas niet al te veel in The Phantom Menace te zien krijgen, maakt hij wel een diepe indruk. Zijn personage is in de ogen van de nodige fans een van de gaafste personages in het Star Wars-universum. Mede dankzij zijn gave look en zijn dubbele lightsaber is hij dan ook een van de meest iconische Siths.

Gevecht
Ondanks het feit dat Qui-Gon en Obi-Wan goede vechters zijn, hebben zij hun handen vol aan Darth Maul. Laatstgenoemde werd gespeeld door Ray Park, die Darth Maul nog heel wat verder wilde laten gaan.



Parket stapte namelijk op George Lucas af om hem te vragen of zijn Darth Maul tijdens het gevecht met Qui-Gon zijn hoorns mocht gebruiken. Zo zei de acteur al eerder: "Ik wilde Qui-Gon verwonden met mijn hoorns voordat ik hem doodt. Het voelde in lijn met mijn personage. George vond dit echter te ver gaan".

Begrijpelijk
Het was wel te verwachten dat Lucas dit niet zou accepteren. Hij wilde gaan voor een PG-13 rating, maar als Darth Maul zijn hoorns zou hebben gebruikt om het torso van Qui-Gon open te trekken voordat hij de genade klap geeft hadden ze de rating waarschijnlijk omhoog moeten krikken.



NieuwsFilm

meest populair