Henry Cavill was 'te lelijk' voor deze iconische rol en moest vertrekken

Henry Cavill was 'te lelijk' voor deze iconische rol en moest vertrekken

Voordat hij een superheld speelde had hij zijn zinnen gezet op 's werelds bekendste geheim-agent.

Het komt wel vaker voor dat meerdere acteurs achter dezelfde rol aangaan. Normaal gesproken gaat de rol dan naar de beste of sterkste kandidaat, maar soms worden filmtalenten ook afgewezen om minder leuke redenen. Dat was ook het geval voor Henry Cavill.

Cavill is een van de grootste namen in Hollywood. De acteur is natuurlijk voornamelijk bekend van zijn rol als Superman in het DC-universum. Helaas keert hij niet terug als de superheld, aangezien hij recentelijk werd vervangen door David Corsenworth.

Meer
Toch heeft Cavill nog heel wat andere iconische rollen achter zijn naam staan. Zo was hij bijvoorbeeld ook lange tijd te zien als Geralt of Rivia in The Witcher-series en kroop hij twee keer in de huid van Sherlock Holmes in de twee Enola Holmes-films.

In het begin van zijn carriere legde Cavill de lat al behoorlijk hoog. Hij zat destijds namelijk achter de rol van James Bond aan. Op 21-jarige leeftijd deed de acteur al auditie, in de hoop de nieuwe 007 te worden, maar hij werd voor een opmerkelijke reden afgewezen.

Knap lelijk
Hoewel Cavill door menig mens wordt beschouwd als een van de knapste mannen die er in Hollywood rondloopt, was dit niet altijd het geval. Zijn grootste fans weten waarschijnlijk wel dat hij een ongelofelijke 'nerd' is, iets waardoor hij in zijn tienerjaren wel ietwat met zijn gewicht worstelde.



Toen hij auditie deed voor 007 kreeg hij dit dan ook te horen. De castingdirector vertelde Cavill niet alleen dat hij 'te zwaar' was voor de rol, maar dat hij hem hierdoor niet eens serieus nam. De rol ging vervolgens dan ook naar Daniel Craig.

Toch nog
De vraag is of Cavill misschien toch nog de geheim-agent zal komen te spelen. Craig was namelijk voor een allerlaatste keer te zien als 007 in No Time to Die.



Er wordt nu dan ook gezocht naar een vervanger. De fans van Cavill hopen dan ook dat de droom van hun idool nu alsnog uitkomt.

NieuwsFilm

meest populair