Viggo Mortensen had lelijk ongeluk tijdens deze 'Lord of the Rings'-scène

Viggo Mortensen had lelijk ongeluk tijdens deze 'Lord of the Rings'-scène

De acteur gaat behoorlijk ver voor zijn rollen maar dit pakt niet altijd even goed uit.

Viggo Mortensen heeft al in heel wat topfilms gespeeld, maar zijn bekendste werk is toch wel zonder enige twijfel zijn rol als Aragorn in The Lord of the Rings-trilogie. Hij is een van de geliefdste personages in de wereldberoemde reeks, maar hij ging hier dan ook ver voor.

In de legendarische trilogie van Peter Jackson spelen heel wat grootheden. Ian McKellen, Sean Bean, Christopher Lee en Cate Blanchett om maar een paar namen op te noemen. Toch is Mortensen in de ogen van de nodige fans de beste acteur in de franchise.

Rol
Niet alleen speelt de acteur een behoorlijk belangrijke rol in alle drie de films, hij ging ook behoorlijk ver om zo'n overtuigend mogelijke prestatie neer te zetten. Dit valt voornamelijk tijdens twee scènes behoorlijk op.

Het eerste moment zit in The Fellowship of the Ring, wanneer Aragorn het opneemt tegen de Urak Hai leider in de hoop Boromir te kunnen redden. Gelukkig trainde Mortensen maandenlang hoe te vechten met een zwaard, anders had deze scène behoorlijk mis kunnen gaan...

Verwondingen
De reden hiervoor? De acteur die de Urak Hai speelt zag maar bijzonder weinig vanwege alle make-up. Tijdens de vechtscène moest hij een mes richting Mortensen gooien, maar wel buiten bereik. Hij gooit deze uiteindelijk echter richting het gezicht van Mortensen, die met een snelle slag van zijn zwaard het mes afketst.



In het tweede deel, The Two Towers, raakt Mortensen wel gewond, al was dit wel zijn eigen schuld. Op het moment dat Aragorn, Legolas en Gimli denken dat Pippin en Merry om het leven zijn gekomen, reageren ze alle drie op een andere manier.

Improvisatie
Jackson zei tegen Mortensen, Orlando Bloom en John Rhys-Davies dat zij zelf mochten kiezen hoe zij reageren op de 'dood' van de twee Hobbits. Mortensen besluit zijn frustratie te uiten door een ijzeren helm weg te trappen.



Jackson vond dit een goed idee, maar vond de eerste schreeuw van Mortensen niet overtuigend genoeg en wilde nog enkele opnames doen. De opname die in de film zit is wel een behoorlijke schreeuw, maar gek is dit niet. Tijdens deze trap breekt Mortensen zijn teen en schreeuwt hij het dus uit van de pijn.

Grootste tegenslag
Mortensen ging ook behoorlijk ver voor een film waarin hij niet eens te zien is. Lange tijd werd de acteur in verband gebracht met de hoofdrol in Platoon.

Hij leerde dan ook een jaar lang alles wat hij kon over de levens van de soldaten uit de Vietnamoorlog. Uiteindelijk ging de rol echter naar Willem Dafoe...

NieuwsFilm

meest populair