Deze spannende parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vol actie en geweld

Deze spannende parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vol actie en geweld

'State of Play' van Kevin Macdonald is een misdaadfilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de spannende misdaadfilm State of Play van regisseur Kevin Macdonald, die je kunt kennen van TheLast King of Schotland en The Mauritanian.

State of Play
De misdaadfilm uit 2009 heeft een hoofdrol voor Russell Crowe. Bijrollen gingen naar onder meer Ben Affleck, Helen Mirren en Rachel McAdams. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (84%): "State of Play is een strakke, goed geacteerde politieke thriller en overwint enkele onsubtiele plotwendingen met een intelligent script en een snelle regie."

Reacties
"Prachtige politieke thriller, waarbij je toch aandachtig moet zijn de ganse tijd, want anders zou het wel eens kunnen gebeuren dat je dingen mist. Het scenario is werkelijk steengoed. Verder zijn de rollen perfect ingevuld, en laat Russell Crowe alweer zien dat hij een van de betere acteurs is van de laatste jaren," schreef Tarkus op Moviemeter.



Film Fan schreef op Moviemeter: "Na een herziening een half sterretje erbij. Een thriller zoals een thriller hoort te zijn. Tot het laatst toe spannend en aan het einde nog een twist. Uitstekend geacteerd door Russel en Affleck en (een kleine rol) Mirren. Ze laten hier zien dat ze tot de beste acteurs behoren. Muziek was goed op orde en Kevin McDonald laat zien hoe je dit soort verhalen moet verpakken. Jammer dat er niet veel van dit soort films gemaakt zijn."

Op Netflix
De $60 miljoen kostende film was geen enorm financieel succes en bracht maar $87 miljoen op aan de BoxOffice. Vandaag de dag lijkt de film een stuk populairder. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Stephen Collins is een Amerikaans congreslid die van plan is zich verkiesbaar te stellen bij de opkomende presidentverkiezingen. Zijn campagne wordt in gevaar gebracht wanneer zijn voormalige minnares onlangs dood wordt aangetroffen.

NieuwsFilm

meest populair