Austin Butler was bloednerveus voor zijn rol in 'Dune: Part Two'

Austin Butler was bloednerveus voor zijn rol in 'Dune: Part Two'

De acteur die Elvis zo voortreffelijk speelde koos voor een compleet andere rol als opvolger.

Na zijn voor een Oscar genomineerde rol als Elvis Presley in Baz Luhrmanns Elvis, koos Austin Butler ervoor om een totaal andere rol te spelen: die van de psychotische Feyd-Rautha Harkonnen in Denis Villeneuve's Dune: Part Two.

Het personage van Butler is misschien wel de grootste nieuwkomer in de film, die de tweede helft van Frank Herberts geliefde boek verfilmt.

Indrukwekkende namen
Butler wordt vergezeld door andere nieuwkomers als Lea Seydoux (als Margot Fenring), Florence Pugh (als Princess Irulan) en Christopher Walken (als Emperor Shaddam IV).

Nerveuze Butler
Butler sprak onlangs met Interview Magazine, waarin hij inging op de uitdaging van zijn nieuwe rol en hoe nerveus deze hem maakte:

"Ik ben altijd nerveus. Ik voel altijd een enorme druk. Bij Dune was het interessant, omdat ik na mijn eerste ontmoeting met Denis Villeneuve merkte dat ik zeer goed met hem kon opschieten.



Toen we begonnen te spreken over het personage, hadden we nog niet eens een script, maar door die eerste gesprikken begon ik me te verbeelden hoe ik Feyd kon neerzetten. En toen werd ik bloednerveus. Maar dat is wat ik zoek: wat maakt me bang?

Elvis was beangstigend. Er was zo veel druk en ik vroeg mezelf constant af of ik me wel helemaal gaf. En dat zorgt ervoor dat je extra hard gaat werken.

Het mooie aan de ontvangst van die film was dat ik besefte dat als ik aan mijn eigen vermogen twijfelde, ik extra hard begon te werken.

Het betekent dat ik dat beangstigende deel nu als iets aparts zie en het me niet laat overheersen. Nu gebruik het juist om me keihard te motiveren als ik om vier uur 's morgens moet opstaan. En dan begin ik te werken aan de stem, het lichaam en de dialogen."

Nog een paar maanden
Dune: Part Two draait vanaf 15 maart 2024 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair